Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an de când FC Viitorul a cucerit Supercupa României. Golul care l-a înlăcrimat pe Andrei Artean! (galerie foto)

ro

07 Jul, 2020 00:00 3318 Marime text
  • În meciul contând pentru Supercupa României, FC Viitorul a învin CFR Cluj cu 1-0.
  • Golul i-a aparținut, cu o super-execuție, lui Andrei Artean, în finalul partidei.
  • În șapte ani de Liga 1, FC Viitorul a cucerit la seniori trei trofee: campionatul, Cupa și Supercupa României.
 
S-a scurs un an de când FC Viitorul a cucerit al treilea trofeu intern al ei la nivel de seniori, Supercupa României, după titlul de campioană a Ligii 1, cucerit în sezonul 2016/2017, şi Cupa României, pe care a dobândit-o în ediţia 2018/2019.

Pentru trofeul Supercupei 2019, deţinătoarea Cupei României, FC Viitorul, a întâlnit, în iulie 2019, la Ploiești, campioana CFR Cluj, de care a dispus cu 1-0. Echipa lui Gică Hagi ajungea astfel la a treia mare realizare în România în numai şapte ani petrecuţi până atunci în Liga 1! Confruntarea i-a revenit FC Viitorul cu 1-0, grație golului marcat de Andrei Artean, în minutul 86, cu un șut foarte frumos din afara careului. O super-execuție! Au jucat: CFR Cluj (antrenor, Dan Petrescu): Arlauskis - Peteleu, Vinicius, Mureşan, Camora - Bordeianu, Djokovic, Itu (46 Culio) - Deac, Omrani (76 Țucudean), Costache (70 Petrila); FC Viitorul (manager tehnic, Gică Hagi): Tordai - Mladen, Ţîru, Iacob, De Nooijer (72 Kuipers) - Houri, Artean, Vînă - Mățan - G. Ganea (71 Leca), Iancu (61 Calcan). Hagi nu i-a folosit în Supercupă pe fotbaliștii săi care au participat cu Naționala României la Campionatul European de tineret, dar nici pe DenisDrăguș (accidentat).

Ganea i-a spus că va marca


Bucuria golului l-a înlăcrimat pe Andrei Artean. „Ganea mi-a spus înainte de meci că voi marca, iar nea Fane Preda (n.r. antrenorul de portari) mi-a cerut să marchez şi eu, că sunt de un an la Viitorul“, a dezvăluit, emoţionat, Artean. „Când a venit, Bebe a suferit mult. Anumite lucruri au fost grele pentru el, total diferite faţă de modul în care gândea. A îndurat, a stat rezervă, s-a antrenat foarte bine, la fel ca şi Iacob. Sunt doi jucători care anul trecut când i-am folosit au dat randament. Pe Bebe l-am făcut să joace şi fundaş central, acum joacă şi mijlocaş ofensiv… Lucrăm. Îi facem să devină mai buni. Tipul de jucător ca el, deschis să înveţe, dă totul la antrenament şi progresează“, a spus Gică Hagi.

„Fericire, bucurie, satisfacţie, împlinire“


„Regele“ nu și-a ascuns satisfacția la final enru al treilea trofeu al FC Viitorul. „Fericire, bucurie, satisfacţie, împlinire. Acestea sunt cuvintele pe care le am acum pentru echipă şi pentru băieţi. Am întâlnit un adversar puternic, CFR Cluj, care ştiam că va veni peste noi în a doua repriză, dar am alergat foarte mult. Mijlocaşii în special au făcut un efort fantastic. Când am văzut că mijlocul slăbise şi veneau peste noi, am făcut două schimbări inspirate. Am avut mai multă şansă acum. În alte întâlniri cu ei am dominat, în două - trei partide am fost foarte buni, dar n-am marcat. Aşa sunt finalele. Ne-au lipsit câţiva jucători, dar aceasta nu înseamnă că am fost mai slabi. Sunt toţi jucători în lot, o dată e unul, o dată - altul. Am dovedit asta anul trecut. Îi antrenăm pe toţi la fel. Cine e cu noi credem în el. Mai devreme sau mai târziu, fiecare va avea şansa lui, pentru a arăta ce poate“, a declarat la final Gică Hagi.

Imaginile au fost preluate de pe contul de Facebook al lui Andrei Artean.  

Citește și:

FC Viitorul, al treilea trofeu în şapte ani de Liga 1 Gică Hagi - „Avem nevoie de jucători talentaţi şi care au «foame»“

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii