Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultramaratonistul Vlad Pop a plecat în cursa de la Cluj-Napoca la Constanţa purtând în suflet durerea morţii tatălui său

ro

27 Mar, 2021 00:00 4702 Marime text
  • Tânărul a pornit în cursă pe 1 martie, la nici o lună de când tatăl său se stinsese din viaţă.
  • La capătul a şapte zile şi jumătate, temerarul clujean a ajuns la destinaţie, cursa încheindu-se pe faleza Cazinoului din Constanţa.
  • Vlad a pornit în această aventură cu scopul de a strânge cât mai mulţi bani pentru bursele educaţionale MagicEDU.
 
Om cu suflet mare, ultramaratonistul clujean Vlad Pop a avut o nouă iniţiativă umanitară, luând parte la cursa de la Cluj-Napoca la Constanţa, în care a parcurs în scop umanitar aproape 620 de kilometri, trăgând după el o sanie pe rotile, cu greutatea de 35 de kilograme.
 
Vlad a pornit în această aventură cu scopul de a strânge cât mai mulţi bani pentru bursele educaţionale MagicEDU şi pentru a face cunoscută această cauză. Temerarul clujean este aproape de copiii care se confruntă cu probleme de sănătate, prin intermediul Asociaţiei Magic, cea care, în luna ianuarie a anului trecut, a demarat proiectul MagicEDU, prin care 100 de copii cu afecțiuni grave, proveniţi din familii care se confruntă cu dificultăți financiare, primesc, lunar, burse de 500 de lei, menite să-i sprijine să continue şcoala.
 

A avut de trecut peste o mare suferinţă sufletească

 
Ultramaratonistul clujean a depus un efort supraomenesc pe traseul de la Cluj-Napoca la Constanţa. Voinţa sa de fier de a le face bine copiilor cu probleme, depăşind pentru aceasta toate barierele, a cules aplauzele, aprecierile şi iubirea tuturor. Iniţiativa lui Vlad este cu atât mai remarcabilă cu cât el a avut de trecut şi peste o mare suferinţă sufletească, moartea tatălui său! Tânărul a pornit în cursă pe 1 martie, la nici o lună de când tatăl său se stinsese din viaţă, la vârsta de 74 de ani.
 

I s-a făcut dor pe traseu şi a început să plângă

 
„Trebuia să termin ce am început. Cred în Dumnezeu şi cred că tata e acolo lângă mine, l-am simţit şi pe traseu. Am mers de la Cluj-Napoca la Constanţa cu această durere, a pierderii sale, dar, pe de altă parte, şi cu bucuria că e alături de mine, chiar dacă nu mai aparţine fizic acestei lumi. El era sănătos, şi-a făcut permisul, a murit liniştit în somn, nu a fost ceva dificil. Am văzut mulţi oameni care suferă zeci de ani şi se chinuie cu boala, el cumva a fost liniştit. Medicii au zis că a fost un infarct”, a declarat Vlad Pop, care a avut un moment pe traseu cînd i s-a făcut tare dor de tatăl său şi a început să plângă.
 

A avut halucinaţii

 
„Tatăl meu a murit înainte de cursă. Am plecat cu această durere şi cu speranţa că el este alături în sufletul şi în mintea meta, chiar dacă nu-l mai pot îmbrăţişa. Cred că nu suntem pregătiți niciodată pentru un moment atât de greu, deși în adâncul sufletului meu știam că ziua asta va veni mai repede sau mai târziu, parcă a venit prea repede. In a cincea zi, am plecat de la Sinaia spre Bucuresti. Au trecut 20 de ore de când alergam şi tot corpul îmi spunea să mă opresc de durere. Ştiam că părinţii şi copiii cu cancer nu renunţă, aşa că nici eu nu pot să renunţ. Eram singur pe drum pe la trei dimineaţa, nicio maşină sau om şi am început să am halucinaţii de la oboseală. Lumini în formă de oameni au apărut pe drum, nu i-am recunoscut, dar era un sentiment de pace. Mergeam cu capul plecat şi l-am simţit pe tata lângă mine, mergea la pas cu mine. Nu eram singur, nu am fost niciodată, el este cu mine”, a povestit Vlad Pop pe Facebook.
 

„Fiecare durere a fost mai ușoară în doi”

 
La capătul a şapte zile şi jumătate, tererarul clujean a ajuns la destinaţie, cursa încheindu-se pe faleza Cazinoului din Constanţa. Asociaţia Magic a fost alături de Vlad (voluntar Magic Camp) şi la sosire. La finele unei curse supraomeneşti, epuizat, dar fericit, Vlad a fost învins de emoţii în prezenţa prietenilor şi a dat frâu liber lacrimilor, îmbrăţişâdu-se cu fiecare în parte. „Magia Binelui. Această cursă a fost despre curaj, frică și speranţă. Încă de la start am avut lângă mine prieteni care au parcurs o parte din cei 620 kilometri pentru educația a 100 de copii cu cancer. Nu m-am simțit singur și fiecare durere a fost mai ușoară în doi. Facem magie din fiecare pas!”, a declarat Vlad Pop, la final.
 

Încă urmează tratament de refacere

 
Obositoarea cursă i-a solicitat lui Vlad toate resursele sale, iar tânărul s-a resimţit apoi fizic. Chiar şi acum, la aproape trei săptămâni de la încheierea ultramaratonului, clujeanul urmează tratament de refacere. „Mai am zile de kinetoterapie, încă o săptămână, masaj, curenţi la genunchi, la laba piciorului, zona cea mai afectată, care s-a inflamat foarte tare. Zona trebuie reparată, iar curentul merge adânc, reparând muşchiul. Însă pot să spun că pot coborî scările, pot face mişcări esenţiale. Pe zi ce trece, mă simt tot mai puternic, ceea ce e bine”, a precizat Vlad Pop.
 
Sursa foto: Facebook (Sorin Florea)
 
Citeşte şi:
 
Lacrimile lui Vlad Pop şi iubirea tuturor
Final plin de emoţie, pe faleza Cazinoului, în cursa caritabilă de la Cluj Napoca la Constanţa

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii