Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei foști jucători ai Constanței, pe banca Naționalei României. Debut cu dreptul în calificările pentru Euro

ro

06 Aug, 2022 16:22 2113 Marime text
  • Echipa care va câștiga grupa se va califica direct la turneul final al Campionatului European.
 

Echipa națională masculină de volei a României a debutat cu dreptul în calificările pentru Campionatul European din 2023, învingând cu 3-0 pe teren propriu, la Galați, reprezentativa Albaniei, în grupa preliminară G.

Pe seturi, tricolorii s-au impus cu 25-16, 25-15, 25-16. În meciul următor, programat duminică, 7 august, România va avea o misiune mai dificilă, întâlnind Elveția, care a câștigat și ea în runda de debut, 3-1 (23-25, 25-23, 25-18, 25-19) în deplasare cu Bosnia - Herțegovina. Cine va câștiga grupa se va califica direct la turneul final al Campionatului European.


Pe banca tehnică a României se află trei foști jucători ai Constanței: Sergiu Stancu (de la Arcada Galați) - antrenor principal, Florin Voinea (CSM Constanța) și Laurențiu Lică (SCM Craiova) - secunzi. „Este pentru prima oară când cei trei lucrează împreună și tot pentru prima oară când Florin Voinea se alătură naționalei pe banca tehnică. Cei trei sunt foști jucători ai Constanței, Florin Voinea și Laurențiu Lică fiind coechipieri la Constanța în sezonul 2008/2009, iar Sergiu Stancu fost jucător al Constanței între 2012-2016. De altfel, și fostul lor coechipier de la Constanța, antrenorul secund al naționalei feminine a României, Radu Began (CSM Constanța), se află în pregătire cu naționala feminină a României, în Slovacia, unde România va susține o serie de meciuri amicale“, se arată pe pagina de Facebook a CSM Constanța. Pentru Sergiu Stancu, victoria României a fost cel mai frumos cadou pentru ziua sa de naștere.
 


Fuziunea Academiei de Volei Tomis cu CSM Constanța, aprobată

În ultimul Consiliu Director al Federației Române de Volei a fost aprobată fuziunea clubului Academia de Volei Tomis Constanța cu CSM Constanța, aceasta fiind de acum denumirea clubului. În ce privește prima divizie a voleiului românesc la feminin, CS Medgidia (ocupanta locului 4 în sezonul trecut) s-a retras din campionat.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Federația Română de Volei)


Citește și:

CS Medgidia
Radu Began, antrenor secund la echipa națională. Diana Ariton, convocată pentru meciurile din Golden League


CS Medgidia, în primele opt echipe din Challenge Cup
Florin Voinea - „Am găsit acest culoar și trebuie să profităm de el“ (GALERIE FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii