Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate încasările de la cursa „Family Run“ a „Maratonului Nisipului“ vor fi donate pentru susţinerea unui program social

ro

22 Mar, 2019 00:00 2310 Marime text
În cadrul evenimentului internaţional „Maratonul Nisipului”, de pe 31 martie a.c., de la Mamaia, va avea loc un eveniment special dedicat sportului în familie, unde copiii vor alerga împreună cu părinţii lor pentru programul social „Circuitul încrederii şi al speranţei“.
 
Toate încasările de la cursa „Family Run”, care se va desfăşura pe distanţa de un kilometru, vor fi donate integral pentru susţinerea acestui proiect social derulat de Asociaţia „Dăruieşte Aripi“ din Constanţa. Programul „Circuitul încrederii şi al speranţei“ sprijină copiii diagnosticaţi cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei şi familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de către personalul medical specializat al Centrului Medical Focus. Lansat în februarie 2018, acesta este singurul program de tratament şi monitorizare la domiciliu oferit de către o secţie de onco-pediatrie din ţară.
 

Unii bolnavi trebuie să călătorească ore întregi pe drum

 
„Programul derulat de Asociaţia Dăruieşte Aripi este puntea între spital şi familiile copiilor cu cancer. Constanţa are singurul compartiment de onco-hematologie pediatrică din ţară care face deplasări cu personal medical specializat, după orele de program, acasă la copiii care au mare nevoie de monitorizare atentă din cauza diagnosticelor grele cu care trăiesc. Din totalul numărului de pacienţi pediatrici cu diagnostic oncologic cu date complete înregistraţi la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, doar 38% au domiciliul în oraşul Constanţa, restul copiilor trebuind să călătorească ore întregi pe drum, dimineaţă devreme, nemâncaţi şi de cele mai multe ori suferind efectele adverse ale chimioterapiei sau operaţiilor recente“, a declarat Alina Patrăhău, preşedintele Asociaţiei „Dăruieşte Aripi“.
 

Vor participa peste 1.000 de persoane

 
De cealaltă parte, în cadrul probelor competitive, peste 850 de sportivi români şi străini şi-au anunţat deja prezenţa la start, dar organizatorii preconizează că până la data evenimentului, numărul concurenţilor va depăşi pragul de 1.000. Participanţii au optat, în funcţie de pregătirea lor fizică, la una dintre probele: maraton (42 km), semimaraton (21 km), crosul de 10 Km - XS Sports Nutrition sau cursa populară de 3 km.
 

Se desfăşoară integral pe nisip

 
Aflat la a şasea ediţie, evenimentul internaţional „Maratonul Nisipului” este organizat de Asociaţia SanaSport Constanţa şi Radio România Constanţa, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral şi Club Sportiv Ultra Run. Proiectul sportiv este unul dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip şi, în acelaşi timp, un mijloc inedit de promovare a sportului de masă şi a litoralul românesc la nivel internaţional, staţiunea Mamaia fiind de câţiva ani punct de atracţie pentru sportivii internaţionali.
 
Cei interesaţi se mai pot înscrie până pe 25 martie 2019, pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
„Să atragem copiii spre mişcare şi sport“ Cursa „Campionii Şcolii“, lansată în premieră la „Maratonul Nisipului“, de la Mamaia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii