Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. România, înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo Constănțeanul Viorel Filimon a depus jurământul olimpic pentru antrenori (galerie foto)

ro

14 Jul, 2021 00:00 2858 Marime text

 
  • Jocurile olimpice de vară de la Tokyo se vor derula între 23 iulie și 8 august, România participând cu 100 de sportivi.
 
La Jocurile Olimpice de la Tokyo, întrecere care se va desfășura între 23 iulie și 8 august, România va participa cu 100 de sportivi, la 17 discipline sportive (45 de sportive și 55 de sportivi).

La prezentarea echipei olimpice tricolore, au fost depuse și jurămintele olimpice, iar pentru antrenori a îndeplinit acest ceremonial reputatul Viorel Filimon, constănțean, selecționerul echipei feminine de tenis de masa a României și antrenor la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța și la CS Farul. Din delegația României de la tenis de masă pentru Tokyo mai fac parte constănțeni: sportiva Eliza Samara (în prezent legitimată la CSA Steaua București), antrenorul Andrei Filimon și psihologul sportiv Mioara Șincan.   
 
Din Constanța, la gimnastică este calificată la JO Maria Holbură (CS Farul Constanța), iar la întrecerea din Japonia participă în întrecerea de fotbal și cinci jucători de la Farul Constanța: Marian Aioani, Radu Boboc, Virgil Ghiță, Andrei Ciobanu și George Ganea. Competiția olimpică de lupte o are la start și pe Andreea Ana, sportivă legitimată la CSA Steaua, dar originară din Mangalia, acolo unde a început luptele şi a fost formată în acest sport.
 
La natație, din lotul României face parte și tânăra înotătoare Bianca Costea, născută la Galați, legitimată la CSA Steaua, dar elevă la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța. La fotbal, unul dintre portarii tricolori este Mihai Popa, de la Astra Giurgiu, dar de loc din Constanța. Iar în lotul de canotaj face parte și Ioan Prundeanu, fost la LPS „Nicolae Rotaru“.
 
Lotul feminin de baschet 3X3 îl are ca antrenor secund pe Alexandru Olteanu (principal la BC Athletic Constanța), iar team manager este Andrei Talpeș (conducător la gruparea de pe litoral). Ambii nu fac însă deplasarea în Japonia, urmând a sprijini echipa din țară. 

UPDATE:
 
Lotul olimpic al României a ajuns la 101 sportivi, după ce s-a calificat pentru Tokyo și jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu.
 
 

COSR a primit confirmarea acreditării sale din partea Comitetului de Organizare Tokyo 2020, astfel că Mihaela va concura în proba de simplu. Remintim că Raluca Olaru și Monica Niculescu vor concura în proba de dublu feminin. Succes la Tokyo!, este mesajul Ministerului Tineretului și Sportului.

 
 
În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini de la prezentarea lotului olimpic al României. Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român)
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Gimnasta Maria Holbură, de la CS Farul Constanța
„Va fi o onoare să concurez pentru România la Jocurile Olimpice“ (galerie foto)

 
Elevă la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa
Înotătoarea Bianca Costea va evolua la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii