Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesori nepalezi, stagiu la Constanţa Nicolae Dobre - „Sunt interesaţi de oină mai mult decât am fi crezut“ (galerie foto)

ro

22 Aug, 2019 00:00 2218 Marime text
Patru profesori de educaţie fizică şi sport din Nepal, Bishnu Thapa, Prashant Dahal, Aanand Gurung şi Kishor Bahadur Thapa, au sosit în România pentru a se familiariza cu sportul naţional al ţării noastre, oina, şi a-l împărtăşi conaţionalilor lor.
 
Nepalezii au venit şi la Constanţa, unde este sediul Federaţiei Române de Oină, au purtat discuţii cu preşedintele FRO, constănţeranul Nicolae Dobre, iar ieri au efectuat un prim antrenament alături de echipa campioană a României, Frontiera Tomis Constanța, pe stadionul orăşenesc din Ovidiu. Cei patru vor fi prezenţi apoi la Cupa Federaţiei, întrecere rezervată seniorilor, care se va disputa la Hârlău, pe 24 şi 25 august.
 
„Suntem foarte fericiţi pentru că au reuşit să ajungă în România, cu mari eforturi. După cum am văzut, sunt interesaţi de oină mai mult decât am fi crezut. Le mulţumesc încă o dată pentru tot efortul depus pentru a fi prezenţi aici. Am avut plăcerea de a avea oaspeţi, nu cu mult timp în urmă, reprezentanţii altui stat din Asia, India. Prezenţa unei alte delegaţii din acea parte ne poate duce la ideea că oina se va dezvolta rapid în acea parte a lumii, desigur, făcând paşii necesari“, a spus Nicolae Dobre.
„Îi mulţumim preşedintelui Federaţiei Române de Oină că ne-a oferit şansa să venim în România şi să ne familiarizăm cu adevărata oină. Până acum, ne-am documentat pe Internet şi din fotografii. A fost greu să ajungem în România. A trebuit să mergem la New Delhi, în India, pentru a obţine viza. Suntem impresionaţi de ospitalitatea românilor şi de oină. Am participat astăzi (n.r. ieri) la primul antrenament şi am rămas impresionaţi de spiritul de echipă. În Nepal avem un sport asemănător cu oina, dar aceasta e mai simplă şi se poate înţelege repede“, a menţionat Prashant Dahal.
 
„Am jucat oină şi în India. Am înţeles uşor regulile acestui sport şi îl ducem acum şi în Nepal“, a menţionat Bishnu Thapa.
 
Citeşte şi:
 
Profesori din Nepal, antrenament de oină alături de Frontiera Tomis Constanţa (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii