Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial Farul Constanța are dreptul de a solicita licența UEFA pentru participarea în competițiile europene

ro

07 Feb, 2023 11:16 2249 Marime text
 


Veste bună de la Farul Constanța, clubul de pe litoral anunțând că decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) i-a fost favorabilă și că, în consecință,  are dreptul de a solicita licența UEFA pentru participarea în competițiile europene din acest an.
 

Așa cum am transmis în mod oficial de acum câteva luni de zile, clubul nostru a continuat demersul juridic referitor la dreptul de participare în competitiile europene.

În cursul zilei de ieri am primit cu satisfacție Decizia Tribunalului Sportiv de la Loussane (TAS) prin care se consfințește că Farul Constanța are dreptul de a solicita licența UEFA pentru participarea în competițiile europene din acest an, se arată într-un comunicat al clubului constănțean.

Tribunalul Arbitral al Sportului a emis în cursul zilei de luni, 6 februarie, decizia în cazul privind licența de pariticipare în competițiile europene a clubului Farul Constanța, iar în urma analizei argumentelor clubului și ale FRF a constatat validitatea acestora dispunând anularea deciziei CFCB. În ceea ce privește licența de participare a Farului Constanța în competițiile europene, UEFA o va reanaliza ținând însă cont de prevederile deciziei TAS, se aarată și pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.


Administrația de Licențiere nu îi acordase Farului licența UEFA, necesară pentru a putea evolua în ediția 2022/2023 a cupelor europene.

Decizia a fost contestată însă de clubul de pe litoral la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar acum a venit decizia.  
  

„Noi am făcut un lucru chiar mare la Constanța, să unești într-o perioadă în care toți se dezbină. A venit o zi în care am vrut să facem ceva bun. Am luat o siglă, un brand, un nume mare. Nu ați vrut toți constănțenii asta? Și atunci ce am făcut noi, tată, de chiar așa… Nu am făcut nimic, din contră, am făcut un lucru mare. Sper să nu vină cineva să ne dezbine pentru că în România e posibil orice. Cum Ajax a făcut în 1965, scrieți și trimite-ți-o unde trebuie! Când m-am născut eu. În 1965, s-a unit FC Amsterdam cu Ajax Amsterdam. Și n-au fost suspendați! Lucrurile sunt clare ca bună ziua! Am luat doar un brand, suntem aceeași societate. Subsemnatul am cumpărat un brand, o siglă, o tradiție și am pus-o lângă clubul vechi. Și avem totul noi. Dar știți de ce? Pentru că Farul m-a format pe mine, iar noi vrem să fie o singură echipă și o un singur brand. A venit momentul ca la Constanța să facem ceva mare“, declara Gheorghe Hagi, în decembrie anul trecut.     

 
Sursa foto: Farul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii