Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O mândrie, suntem fericiți!“ Farul Constanța, pe primul loc în Superligă în 20 dintre cele 26 de etape disputate până acum (GALERIE FOTO)

ro

22 Feb, 2023 00:00 1926 Marime text

 
  • Cu cel mai tânăr lot din campionat, Farul are cea mai mare forță ofensivă, cel mai bun golaveraj și cele mai puține înfrângeri, iar la numărul de victorii e pe locul doi.
 
Farul Constanța continuă parcursul deosebit în Superligă, iar, cu patru etape înaintea încheierii sezonului regular, „marinarii“ sunt pe primul loc, cu două puncte în fața celei de-a doua clasate, campioana en-titre, CFR Cluj.
 
Dintre cele 26 de etape jucate până acum în sezonul 2022/2023, echipa de pe litoral s-a aflat pe locul întâi în 20, iar în restul rundelor nu a coborât mai jos de poziția a treia! Dintre cele 20 de runde încheiate în poziția de lider, 12 au fost consecutive (între etapele 10 și 23). În alte patru etape (5, 9, 22 și 23), „marinarii“ s-au aflat pe locul doi, iar pe trei au încheiat rundele 1 și 4. „E o mândrie pentru noi faptul că suntem primii în clasament și că am ocupat primul loc atâtea etape. Suntem fericiți, înseamnă că muncim bine și sperăm să o ținem tot așa“, a declarat atacantul Louis Munteanu (20 de ani). „Pentru primul meu sezon important, pentru că în cel anterior am jucat foarte puține meciuri, să fiu pe primul loc în Superligă e ceva de vis. Acesta e visul meu pe care îl am de mic“, a spus un alt tânăr jucător al Farului, fundașul dreapta Dan Sîrbu (19 ani).   
 
Cel mai bun golaveraj și cele mai puține înfrângeri
 
Cu cel mai tânăr lot din campionat, media de vârstă fiind 22,8 ani, Farul are cea mai mare forță ofensivă - marcând de 49 de ori în 26 de meciuri (1,88 media de goluri pe meci) -, are cel mai bun golaveraj, +24 (49-25), și cele mai puține înfrângeri, doar trei. La numărul de victorii, Farul e pe locul doi, după CFR Cluj (17 - 16). Clasamentul arată astfel: 1. Farul - 55p, 2. CFR Cluj - 53p, 3. FCSB - 48p, 4. Rapid - 46p, 5. Universitatea Craiova - 45p, 6. Sepsi OSK - 38p, 7. FCU 1948 Craiova - 33p, 8. Petrolul - 33p, 9. FC Botoșani - 31p, 10. Chindia - 30p, 11. FC Hermannstadt - 26p, 12. FC Voluntari - 26p, 13. FC Argeș - 26p, 14. U Cluj - 25p, 15. UTA - 24p, 16. CS Mioveni - 18p.
 
Până acum, Louis Munteanu are patru goluri și cinci pase decisive în campionat, în condițiile în care o perioadă a fost indisponibil, din pricina unei accidentări. „Sper să-mi îmbunătățesc această serie. Doamne ajută, pentru asta muncesc și sper să-mi ajut echipa cât mai mult posibil“, a spus tânărul atacant.
 
„La ce fotbal jucăm, cred că merităm să fim campioni“
 
În sezonul regular, Farul mai are de jucat, în ordine, cu UTA (în deplasare, vineri, 24 februarie ,de la ora 20.30), cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (acasă, marți, 28 februarie, de la ora 20.30), cu Universitatea Cluj (în deplasare, vineri, 3 martie, de la ora 20.00) și cu Rapid (acasă). „Vrem să obținem toate punctele în meciurile pe care le mai avem de jucat până în play-off. Acolo se va decide totul. Este important să luăm meci cu meci și să câștigăm. În play-off, vor fi meciuri grele și sperăm să facem meciuri frumoase, să ne menținem pe primul loc, iar la final să ieșim campioni. La ce fotbal jucăm, cred că merităm“, a punctat Louis Munteanu.
 
La final, echipa cu cele mai multe victorii
 
„Știm că și în continuare vor fi meciuri grele, dar sperăm să facem partide la fel de bune ca până acum. Noi, tinerii din Academia Hagi, ne simțim bine în prima ligă, îi mulțumim lui Mister că ne dă șansa să jucăm și să demonstrăm. Academia Hagi e cea mai bună din România. Nu vrem să vorbim despre ce va fi în play-off, luăm fiecare meci în parte și vrem să câștigăm cât mai multe puncte. Mister ne-a transmis că la finalul sezonului vrea să fim echipa cu cel mai multe victorii. Luptăm pentru aceasta“, a menționat și Dan Sîrbu. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Superliga
Farul Constanța, reprezentată de trei fotbaliști în echipa ideală a rundei a 26-a. Hagi, antrenorul etapei

 
Din nou omul meciului
Denis Alibec, trei goluri și două pase decisive în „dubla“ cu Petrolul Ploiești. Golgeterul Farului, la cota 11 (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii