Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Natație Patrick Dinu, timp remarcabil în cadrul ștafetei de 4X100 m liber a României la Multinations Junior Swimming Meet (GALERIE FOTO)

ro

23 Apr, 2022 00:00 3313 Marime text
 
 
  • La competiția din Slovenia, Patrick Dinu a urcat de trei ori pe podium în probe de ștafetă.
  • Timpul obținut în cadrul ștafetei de 4x100m liber l-ar putea clasa pe înotătorul constănțean aproape de finala europeana a juniorilor.
  • Sportivul a fost însoțit la concurs de antrenorul său, medaliatul olimpic Răzvan Florea (cel ce îndrumă și activitatea de performanță a Atena Sport Club). Totodată, Răzvan a fost șef de delegație la întrecerea de la Kranj.  
 
Valorosul înotător constănțean Patrick Dinu (lansat în performanță de Atena Sport Club, dar care reprezintă acum CS Farul Constanța) continuă rezultatele deosebite în competițiile interne și internaționale.
 
După evoluțiile de top de la Campionatul Național de juniori, tineret și seniori, desfășurat la Bacău, la care a cucerit șapte medalii, la toate categoriile de vârstă (două de aur, trei de argint și două de bronz) și a realizat barem de calificare în proba de 100 m liber pentru Campionatele Europene și Mondiale de juniori, sportivul de 16 ani (va împlini 17 ani în luna iunie) a participat și la întrecerea internațională Multinations Junior Swimming, derulată la Kranj, în Slovenia, urcând de trei ori pe podium în probe de ștafetă, astfel: la 4x100m mixt masculin - România (Patrick Dinu, Emil Dancanet, Dragoș Ghile, David Popovici) - locul 2 (3:44.03), la 4x200m liber masculin - România (Ștefan Cozma, Vlad Stancu, Patrick Dinu, David Popovici) - locul 1 (7:28.43), la 4x100m liber masculin - România (David Popovici, Dragoș Ghile, Ștefan Cozma, Patrick Dinu) - locul 1 (3:21.26).
 
Șef de delegație
 
Patrick a fost însoțit la concurs de antrenorul său, medaliatul olimpic Răzvan Florea (cel ce îndrumă și activitatea de performanță a Atena Sport Club). Totodată, Răzvan a fost șef de delegație la întrecerea de la Kranj. „Remarcabil este și timpul obținut de Patrick în cadrul ștafetei de 4x100m liber - 49.75, timp care l-ar putea clasa pe Patrick aproape de finala europeana a juniorilor. Felicitări, Patrick, felicitări Răzvan, felicitări, cadeți!“, este mesajul echipei Atena Sport Club Constanța.
 
Cadeții, obiective depășite
 
În ce-i privește pe cadeții de la ASC (copii cu ani de naștere cuprinși între 2008 și 2010), aceștia au participat la Bacău la etapa regional, competiție ce se desfășoară simultan în trei centre (Bacău, București și Baia Mare) și reprezintă etapa preliminară în vederea participării la Campionatul Național. „Obiectivele propuse au fost realizate și chiar depășite de cei 18 sportivi antrenați de Mircea Gheorghe. Evoluția sportivilor și progresul acestora de la ultima întrecere a fost unul remarcabil, aceștia reușind să adune în total nu mai puțin de 17 medalii! Mai mult, baremul de calificare pentru întrecerea de obiectiv din vară a fost îndeplinit, cu excepția celor ce au întâmpinat probleme medicale (16/18)“, se arată pe pagina de Facebook a ASC. 
 
Grupul de sportivi a fost compus din:
 
2009 feminin - Maya Ionescu și Maria Maxim;
2010 feminin - Ameli Vlăescu, Bianca DelVecchio, Melania Dobrescu, Ilinca Criveanu, Sara Paraschiv, Anisia Catană și Bianca Anghel;
2008 masculin - Raul Manea, Mihnea Ioniță și David Jipescu;
2009 masculin - Cristian Strîmbu, David Marcu și Răzvan Bujoreanu.
2010 masculin - David Staicu, Sebastian Marica și Raif Adem.
 
Performanțe notabile și clasări pe podium au obținut:
 
Bianca Anghel
Locul 2 în proba de 100m liber;
David Jipescu
Locul 2 în proba de 100m fluture;
Locul 2 în proba de 100m spate;
David Staicu
Locul 2 în proba de 200m liber;
Locul 2 în proba de 100m liber;
Locul 3 în proba de 50m fluture;
Locul 3 în proba de 200m mixt;
Maya Ionescu
Locul 2 în proba de 400m liber;
Locul 2 în proba de 100m liber;
Sara Paraschiv
Locul 1 în proba de 100m spate;
Locul 2 în proba de 200m liber;
Locul 2 în proba de 50m fluture;
Locul 3 în proba de 200m mixt;
Maria Maxim
Locul 2 în proba de 100m fluture;
Bianca DelVecchio
Locul 3 în proba de 50m fluture;
Melania Dobrescu
Locul 3 în proba de 100m spate;
Sebastian Marica
Locul 3 în proba de 100m bras.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Atena Sport Club) 
 
Citește și:
 
Natație
Patrick Dinu, cu gândul la Europene și Mondiale. El și colegii săi, recoltă bogată de medalii la Naționale (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii