Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcela Fumea şi Cristiana Spînu, alese în structurile Federaţiei Române de Gimnastică

ro

31 Mar, 2021 00:00 3936 Marime text
  • Carmencita Constantin a câștigat un nou mandat de președinte al FRG.
  • În perioada 21 - 25 aprilie, la Basel, în Elveţia, se desfăşoară Campionatul European de gimnastică.
  • Trei sportive de la CS Farul Constanţa, antrenamente pentru întrecerea continentală.
 
Federația Română de Gimnastică și-a alea prin vot structura de conducere pentru următorii patru ani, cu prilejul Adunării Generale de la Ploiești, la care au participat 50 de delegați cu drept de vot din întreaga țară.
 
Carmencita Constantin a câștigat un nou mandat de președinte al FRG, iar în structurile forului au fost alese şi două reprezentante ale Constanţei, Marcela Fumea (ca vicepreşedinte) şi Cristiana Spînu (ca membru). Ambele activează în gimnastica aerobică, fiind tehniciene de ţinută. Marcela Fumea îi antrenează pe seniorii CS Farul Constanţa, dar este şi antrenor principal la lotul naţional de seniori. Cristiana Spânu lucrează cu juniorii, atât la CSS1 Constanţa, cât şi la CS Farul, având şi funcţia de antrenor principal la lotul naţional de juniori.
 

Constănţence pentru Campionatul European

 
În perioada 21 - 25 aprilie, la Basel, în Elveţia, se desfăşoară Campionatul European de gimnastică pentru seniori, 166 de gimnaşti şi 116 de gimnaste concurând atât pentru medalii continentale, cât şi pentru calificarea la Jocurile Olimpice, pentru Tokyo fiind eligibile două locuri. Federația Română de gimnastică a înscris câte cinci gimnaști, atât în întrecerea feminină, cât și în cea masculină, dar vor concura cel mult patru. La feminin, între cele cinci sportive se află şi trei de la CS Farul Constanţa, Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu şi Maria Holbură (antrenori la lot, Liliana Cosma și Nicolae Forminte). Pentru a se stabili componența delegației României la Campionatele Europene de la Basel vor fi verificări săptămânale.
 
Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu au fost descoperite şi pregătite până au ajuns la lotul naţional al României de Clemenţa Garabet. La formarea campioanei europene de junioare din 2018 Ioana Stănciulescu au contribuit, în afară de Clemenţa Garabet, şi Olga Didilescu, şi soţii Nicolai (Dana şi Remus), şi Ciprian Creţu (în diverse etape, fie la club, fie la lotul naţional). Cât s-au pregătit la Deva, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost antrenate de un colectiv tehnic coordonat de Nicolae Forminte (cu Florin Uzum în componenţă).
 
Maria Holbură a început gimnastica la vârsta de cinci ani, fiind adusă la sala de gimnastică, la CSS1 Constanţa, de Sorin Bechir şi inclusă în grupa pregătită de Mirela Szemerjai şi de el. Formată la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, Maria a fost transferată, de la începutul lui 2016 (an în care a făcut trecerea la seniorat) la CS Farul Constanţa. Din 2013, a devenit componentă a lotului de junioare, după care a fost promovată la lotul de senioare al României.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Romanian Gymnast)
 
Citeşte şi:
 
Apelul lui Cătălin Meran
Gimnastica din Constanţa are nevoie de o sală de pregătire pe măsura performanţelor


Prezenţa masivă
Gimnaste şi gimnaşti de la CS Farul Constanţa şi CSS1 în topurile FRG pe 2020 ale celor mai buni sportivi români


Momente magice la Mersin
La Campionatul European, au impresionat şi patru gimnaste din Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii