Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanța, amicale tari în pre-sezon. Ionuț Stănescu și Gabriel Preda au vacanță mai scurtă

ro

13 Jun, 2022 00:00 1613 Marime text

 
  • HCDS a fixat patru meciuri de verificare în cantonamentul din Slovenia.
  • Alte două confruntări puternice au fost stabilite după întoarcerea în țară.
  • În noul sezon, echipa de pe litoral va evolua și în întrecerea continentală EHF European League.
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța va demara pregătirea pentru noul sezon pe 15 iulie. „Delfinii“, care au încheiat stagiunea trecută cu trei medalii, vor efectua și un cantonament în Slovenia și au fixat șase partide amicale până la debutul confruntărilor oficiale.
 
Stagiul de pregătire din Slovenia se va derula în intervalul 31 iulie - 12 august. În cantonament sunt prevăzute patru confruntări de verificare, cu adversari din Slovenia și Croația, astfel: pe 3 august - cu Gorenje; pe 6 august - cu Krka; pe 9 august - cu Celje; pe 11 august - cu Nexe. „Adversari tari din Slovenia și Croația vor testa noua echipă, în care vor debuta și jucătorii transferați pentru sezonul următor“, se arată pe site-ul oficial al clubului de pe litoral. Până acum, HCDS a anunțat patru transferuri pentru noul sezon: francezul Micke Brasseleur (29 de ani, 1,97 m, 108 kg, inter dreapta), croatul Valentino Ravnic (26 de ani, 1,90 m și 90 kg, extremă stânga), Andrei Drăgan (22 de ani, 1,90 m, 90 kg, centru sau inter stânga) și Vlad Rusu (24 de ani, 1,88 m, 90 kg, portar).
 
„Numai meciuri tari în pre-sezon“
 
Următoarele două amicale sunt după stagiul din Slovenia, pe 19 august (cu Pick Szeged) și pe 20 august (cu Steaua Roșie Belgrad). Ambele confruntări se vor disputa la Sânnicolau Mare, în județul Timiș, într-un turneu de pregătire organizat de clubul local, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de existență. „Avem numai meciuri tari în pre-sezon, ca să fim în cea mai buna formă la meciurile oficiale“, se arată și pe pagina de Facebook a HC Dobrogea Sud.
   
Echipa de pe litoral va evolua și în întrecerea continentală EHF European League, iar pe 12 iulie „delfinii“ vor afla dacă vor evolua încă din primul tur preliminar (cu meciuri în 27/28 august / 3-4 septembrie) ori vor intra direct în turul secund (27 septembrie / 4 octombrie), care e ultimul înainte de faza grupelor. 
 
Debut contra CSM Focșani
 
În campionat, încheiat de HCDS în sezonul trecut pe locul trei, sistemul de joc va fi tot tur - retur, prima etapă fiind programată pe 27 august. Echipa de la țărmul mării va evolua în tur astfel: etapa 1 - cu CSM Focșani (acasă), etapa 2 - cu CSA Steaua București (în deplasare), etapa 3 - cu CSM Oradea (a), etapa 4 - cu Minaur Baia Mare (d), etapa 5 - cu CSM București (a), etapa 6 - cu CSM Vaslui (d), etapa 7 - cu CSU Suceava (a), etapa 8 - cu CSM Bacău (a), etapa 9 - cu AHC Potaissa Turda (d), etapa 10 - cu HC Buzău 2012 (a), etapa 11 - cu CS Dinamo București (d), etapa 12 - cu SCM Politehnica Timișoara (a), etapa 13 - cu CSM Odorheiu Secuiesc (d).
 
Ionuț Stănescu și Gabriel Preda, la Națională
 
Doi dintre tinerii HCDS, internaționalii de tineret Ionuț Stănescu și Gabriel Preda, vor avea o vacanță mai scurtă față de restul „delfinilor“, ei fiind angrenați în acțiuni ale echipei naționale de la această categorie de vârstă. Astfel, în perioada 16 - 24 iunie, cei doi se vor pregăti cu reprezentativa, la București, în vederea calificărilor pentru Campionatul European - turneul M20 EHF Championships, care va avea loc la Varna, între 14 și 23 iulie.
 
„Avem un stagiu de pregătire la București, iar după aceea vom pleca în Cehia, pentru a susține două meciuri amicale cu selecționata lor, după ce și ei au fost în România în aprilie și am jucat două meciuri la Sala Dinamo. În primul meci, am pierdut la un gol, în al doilea ne-am impus la 5. Vrem să mergem să câștigăm și să arătăm că nu suntem o echipă care câștigă doar acasă. Și că rezultatul din primul meci a fost unul nedrept, având în vedere că am condus tot timpul. Vor urma calificări pentru Campionatul European. Există o posibilitate ca EHF să ia în considerare aceste calificări ca fiind pentru Mondialul U21, datorită contextului pandemic care a fost“, a declarat Ionuț Stănescu, potrivit site-ului oficial al clubului.
 
Disputele cu Cehia sunt urmate de un nou stagiu de pregătire (din 4 iulie) și de jocurile de calificare, echipa națională Under-20 a României fiind în grupă cu Belarus, Elveția, Ucraina și Kosovo. România face parte din a doua grupă valorică la nivel continental și joacă pentru pătrunderea în elita europeană.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat programul din noua ediție a Ligii Naționale

HC Dobrogea Sud. Ionuț Stănescu, principalul marcator cu CSM Focșani 2007. Irezistibil de la 7 m!
„Am așteptat foarte mult acest moment“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii