Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbaliştii juniori 3 de la HC Dobrogea Sud Constanţa s-au calificat la Turneul Valoare al Campionatului Naţional

ro

23 Mar, 2021 00:00 2995 Marime text
  • HC Dobrogea Sud Constanţa s-a clasat pe locul doi în grupa geografică C.
  • Tinerii handbalişti ai HCDS sunt antrenaţi de Ionuţ Puşcaşu.
  • În Grupa Valoare B, echipa constănţeană e alături de CSM București, HC „Talentul este Cheia”, CSM Ploiești, Academia Ploiești și CSO Mizil.
 
Echipa de juniori 3 a HC Dobrogea Sud Constanţa, pregătită de Ionuţ Puşcaşu (foto), a obţinut calificarea la Turneul Valoare al Campionatului Naţional, după ce s-a clasat pe locul doi în grupa geografică C.
 
Handbaliştii de pe litoral au totalizat 19 puncte, iar în ultimele trei etape au înregistrat rezultatele: 26-39 (11-12, 7-11, 8-16) cu CSM Bucureşti, 42-29 (14-13, 16-6, 12-10) cu CSS Medgidia şi 38-36 (12-10, 16-13, 10-13) cu HC „Talentul este Cheia” Bucureşti. Clasamentul final al grupei a fost: 1. CSM Bucureşti - 30p, 2. HC Dobrogea Sud - 19p, 3. HC „Talentul este Cheia” Bucureşti - 9,5p, 4. CSS Medgidia - 1,5p.   
 
În continuare, juniorii 3 de la HCDS vor face parte din Grupa Valoare B, alături de CSM București, HC „Talentul este Cheia” și echipele care vine din Seria D, CSM Ploiești, Academia Ploiești și CSO Mizil. Turul se va disputa în aprilie, iar returul a fost programat în luna mai. Merg mai departe primele două clasate și cele mai bune echipe de pe locul trei, în total opt formaţii, care se vor lupta pentru medalii la turneul final.
 

„Obiectivul echipei a doua a fost atins”

 
În Divizia A (al doilea eşalon al handbalului românesc, după Liga Naţională de seniori), tânăra formaţie a HC Dobrogea Sud a închiat evoluţiile din sezonul 2020/2021, clasându-se pe locul şase, cu cinci victorii și nouă înfrângeri. „Dincolo de rezultate, obiectivul echipei a doua a fost atins: acela de a le da șansa jucătorilor proveniți de la academia de copii și juniori a clubului să aibă cât mai multe meciuri «în picioare» într-o competiție de seniori și să crească, astfel, în valoare. Antrenorii George Buricea și Enis Murtaza, precum și directorul tehnic al academiei, Aihan Omer, au avut o misiune dificilă în acest sezon, care a pornit la drum abia în noiembrie, dar cele 14 meciuri oficiale le-au dat posibilitatea să-i vadă la lucru pe puștii care pot face pasul la echipa mare”, se arată pe site-ul oficial al HCDS.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
La juniori 3, HC Dobrogea Sud Constanţa e pe locul doi după primul turneu

UPDATE
HC Dobrogea Sud Constanţa II a învins CNOPJ Bucureşti în Divizia A

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii