Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundaşul Albert şi golgheterul Negoescu au venit la Constanţa Seamănă cu Puyol şi David Luiz şi este testat de FC Farul (galerie foto)

ro

24 Jul, 2014 00:00 5093 Marime text
Fotbaliştii de la Farul au participat, ieri, la un antrenament sub formă de joc, prilej pentru antrenorii Marian Pană, Ion Barbu şi Gică Mina de a-şi face o nouă impresie asupra lotului actual, în care se află şi mulţi jucători în probe.
 
Partida s-a desfăşurat pe arena principală a Farului, iar cele două echipe de start au fost: „Albaştrii“ - Puia - D. Popa, Buzea, Al. Albert, Cl. Popa - Scărlătescu, Cârstoiu, Pâslaru, R. Dumitru - M. Ion, Muscă; „Galbenii“ - Vl. Neagu - V. Ion, D. Ciobanu, Ghinea, Boldea - Răduca, Ochia, D. Stan, Coteanu - Moroşanu, Igiroşanu. Scorul a fost 2-2 (0-0), după golurile marcate de Stănescu, R. Dumitru (pentru „Albaştri“), Răduca şi Caciandone (pentru „Galbeni“). Stănescu (un fotbalist venit la teste) şi Caciandone au intrat pe teren după pauză, alături de alţi jucători, printre care şi fundaşul dreapta Băjan, el şi Caciandone ajungând la stadion pe finalul primei reprize, după ce, de dimineaţă, au trebuit să rezolve unele formalităţi legate de şcoală. Partida l-a avut ca arbitru pe antrenorul secund Ion Barbu. Mijlocaşul Ionuţ Florea nu a jucat, lucrând separat, din pricina unei accidentări. Din acelaşi motiv, nu a fost folosit nici portarul Laurenţiu Marin, care s-a lovit la mână la un antrenament. La Farul nu se mai află în schimb fundaşul dreapta Costel Niţescu, jucător care şi-a încheiat contractul cu clubul.

A marcat de 13 ori în sezonul trecut

Faţă de sezonul trecut, în meciul de ieri, noutăţile au fost Dani Popa (care a mai jucat la Farul), Alexandru Albert, Cârstoiu, Roberto Dumitru, Marius Ion, Valentin Ion, Boldea, Răduca, Ochia, Moroşanu şi Stănescu. Cu unii dintre ei, Farul s-a înţeles, urmând ca aceştia să-l şi convingă pe Marian Pană în perioada următoare. La teste a sosit şi Enache, de la Rapid Feteşti. Fundaşul central Alexandru Albert are 24 de ani, 1,83 m şi este un fotbalist crescut de Dinamo, în al cărui lot lărgit s-a şi aflat o perioadă. A jucat însă curent la Dinamo II şi la Dinamo Oneşti. Jucătorul are o coafură care aminteşte de celebrii stoperi Puyol şi David Luiz. În repriza a doua, la scorul de 2-1 pentru echipa sa, Albert (cu capul) şi Stănescu au trimis balonul în bară, la aceeaşi fază.

Cum ratările se răzbună, imediat, „Galbenii“ au punctat pentru 2-2, prin Caciandone. Ieri, a ajuns la Constanţa (nejucând însă în meci) şi atacantul de 21 de ani Cosmin Negoescu, cel care a promovat în Liga a II-a cu FC Caransebeş, la finele sezonului trecut. Jucătorul târgoviştean a fost golgheterul echipei şi al doilea tunar al seriei a IV-a a Ligii a III-a, cu 13 reuşite, având o contribuţie importantă la accederea (după 30 de ani) în eşalonul secund a formaţiei din judeţul Caraş-Severin, care a încheiat campionatul pe locul întâi.

Amicale cu Săgeata şi Dunărea Călăraşi

„A fost un antrenament sub formă de joc. Am vrut să îi văd încă o dată la lucru pe băieţi, dar fără sarcini de joc, fără absolut nimic, fiecare să se exprime cum doreşte, ca să îmi conturez o părere. Sâmbătă, avem un meci cu juniorii noştri, care va fi mai organizat. Deocamdată, nu am ce să zic. Voi trage nişte concluzii şi sper ca, la final, să iau deciziile cele mai corecte. Săptămâna viitoare, jucăm cu Săgeata Năvodari, iar apoi am programat o dublă cu Dunărea Călăraşi, miercuri - sâmbătă. Sperăm ca până la meciul cu Săgeata să avem jucătorii pe care dorim să-i aducem, să putem să-i integrăm, pe cât posibil. Vom vedea. Va fi destul de greu, dar sunt convins că, până la urmă, vom forma o echipă bună“, a declarat Marian Pană.

Discuţii neloiale

Preşedintele Farului, Auraş Braşoveanu, a spus că, în perioada următoare, vor mai pleca jucători, arătând însă că se loveşte de o problemă cu unii dintre componenţii lotului. „Partida a fost primul test pentru creionarea posturilor care prezintă anumite probleme privind concurenţa reală, urmând să acoperim prin veniri, dacă acest lucru va fi necesar. Vor continua să mai plece dintre jucătorii vechi. Însă, pe cât de greu îi determini pe unii să vină, la fel de greu îi convingi pe alţii să plece. Ridică fel de fel de probleme, contractuale sau de altă natură. Mai mult, neloial, au grijă să le transmită pe anumite căi jucătorilor pe care i-am putea aduce la Farul mesaje de genul: «Nu veniţi, că situaţia e foarte grea». Dar nu le spun că, de fapt, ei nu vor să plece şi, dacă vin ceilalţi, trebuie să plece ei. O chestie care ne deranjează şi pe care sper să o rezolvăm în cel mai scurt timp. Cu Tothăzan am ajuns la înţelegere şi urmează ca astăzi (n.n. ieri) să reziliem contractul. Şi mai urmează o serie de jucători până la finalul săptămânii. Toate discuţiile neloiale pleacă de la aspectul financiar. «Vedeţi că vă luaţi banii greu sau deloc», se transmite. Nu cred că a fost chiar aşa. Într-adevăr, banii s-au luat greu, dar s-au luat. Sperăm să găsim soluţiile viabile prin care să mai atragem lângă Giani Nedelcu potenţiali finanţatori, astfel încât, chiar dacă vor mai exista întârzieri, acestea să fie de ordinul săptămânilor, şi nu al lunilor“, a punctat Braşoveanu. Acesta a enunţat obiectivul de bază al Farului: „Vrem să redăm credibilitatea acestei echipe. În ultimul sezon, anumite situaţii au cam îndepărtat oamenii din tribună şi iubitorii de fotbal de echipă. Primul obiectiv e construirea unei echipe care, prin joc şi rezultate, să readucă lumea la stadion.“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • unu mic 24 Jul, 2014 00:22 A venit vreodata unu nou sa declare altceva??? M-am saturat:((