Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Bălan, de la FC Farul Constanţa, titular în meciul România - Serbia

ro

12 Mar, 2021 00:00 3515 Marime text
  • Meciul România - Serbia, la categoria de vârstă Under-19, s-a încheiat la egalitate.
  • Mijlocaşul farist Florin Bălan a jucat sub tricolor cu numărul 10 pe tricou.
  • Iniţial, în lotul lărgit pentru această întâlnire mai fuseseră convocaţi trei jucători de la FC Viitorul,
 

Echipele naţionale Under-19 ale României şi Serbiei s-au întâlnit, pe stadionul „Francisc von Neuman“ din Arad, într-o partidă de verificare, care s-a încheiat la egalitate, 0-0, deşi, în repriza secundă, tricolorii au avut două bune şanse de gol.

Din lotul României au făcut parte şi doi jucători de la echipele constănţene FC Farul (mijlocaşul Florin Bălan) şi FC Viitorul (fundaşul Gabriel Buta). Florin Bălan (care joacă regulat la Liga a 2-a, cu Farul) a evoluat titular, ca mijlocaş central, purtând tricoul cu numărul 10. Gabriel Buta a început partida ca rezervă. Iniţial, în lotul lărgit mai fuseseră convocaţi trei jucători de la FC Viitorul, fundaşul Darius Grosu şi mijlocaşii Constantin Grameni şi Alexi Pitu, însă aceştia nu au mai făcut parte din efectiv pentru confruntare. „Meciul fiind programat în afara perioadei FIFA, iar cluburile având opțiunea de a păstra jucătorii în pregătirea propriilor jocuri, selecționerul Daniel Oprescu a fost nevoit să opereze o serie de modificări în lotul lărgit”, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. Astfel că, faţă de fotbaliştii convocat iniţial, 18 jucători nu s-au mai aflat apoi în lot.
 

Campionatul European, din România, anulat

În această vară, Naționala U-19 a României (alcătuită din jucători năcuţi după 1 ianuarie 2002) urma să fie gazdă a Campionatului European al acestei categorii de vârstă, însă UEFA a anulat competiţia. „Turneele finale U19 la masculin şi feminin din 2021 nu vor mai avea loc, ca urmare a unei decizii luate de UEFA în contextul pandemiei COVID-19. Comitetul Executiv UEFA a constatat imposibilitatea disputării tuturor partidelor de calificare în condițiile în care, din cauza situației epidemiologice, există restricții de călătorie impuse de autoritățile locale din numeroase țări de pe continent. Campionatul European U19 masculin era programat să se dispute în perioada 30 iunie - 13 iulie 2021 în România. O decizie privind găzduirea de către țara noastră a unei viitoare ediții urmează a fi luată în considerare”, menţionesză sursa citată.

Sursa foto: frf.ro


Citeşte şi:

Patru fotbalişti de la FC Viitorul şi unul de la FC Farul, în lotul lărgit al României pentru meciul cu Serbia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii