Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul, la puterea a șaptea După 36 de ani, alt Popescu, dar aceeași calificare la Euro Under-19! Gică Popescu, urmat de fiul său Nicolas

ro

02 Apr, 2022 00:00 2959 Marime text

 
  • Cei șapte fariști care au ajutat Naționala U-19 să se califice la Euro sunt Nicolas Popescu, Răzvan Tănasă, Dan Sîrbu, Eduard Radaslavescu, Gabriel Dănuleasă, Luca Andronache și Ștefan Bodișteanu.
  • La calificarea din 1986, Gică Popescu era căpitanul reprezentativei, din care făceau parte, printre alții, Prunea, Dan Petrescu și Sabău. 
  • Turneul final al Campionatul European va avea loc în această vară, în Slovacia. 
 
Cu șapte jucători de la Farul Constanța în lot, echipa națională Under-19 a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European, care va avea loc în Slovacia în această vară. Tricolorii au obținut calificarea cu ocazia Turului de Elită care s-a disputat în Croația.
 
Cei șapte fariști care au ajutat Naționala U-19 să se califice la Euro sunt Nicolas Popescu, Răzvan Tănasă, Dan Sîrbu, Eduard Radaslavescu, Gabriel Dănuleasă, Luca Andronache și Ștefan Bodișteanu. Tatăl lui Nicolas, fostul mare fotbalist român Gică Popescu, în prezent președintele Farului, și-a amintit cu emoție că și el a obținut o calificare cu echipa națională la aceeași categorie de vârstă, la Campionatul European din 1986. Tânărul Popescu era atunci căpitanul reprezentativei, din care făceau parte, printre alții, Prunea, Dan Petrescu și Sabău.   
 
„O superbă calificare“
 
„Echipa națională Under 19, din care face parte și fiul meu Nicolas, a obținut o superbă calificare la turneul final al Campionatului European. Meciul care avea să însemne calificarea s-a disputat contra Croației, chiar țara gazdă a grupei de la Turneul de Elită. Nico a intrat pe teren în minutul 28. Mi-am adus aminte cu emoție de calificarea pe care am obținut-o cu echipa națională la aceeași categorie de vârstă la Campionatul European din 1986. Eram căpitan de echipă într-o generație în care-i aveam colegi, între alții, pe Prunea, Dan Petrescu și Ovidiu Sabău. Calificarea de sâmbătă a fost cu atât mai frumoasă pentru noi, cu cât de la Farul au mai jucat Gabriel Dănuleasă, Luca Andronache și Răzvan Tănasă. Iar din lotul care a obținut calificarea au mai făcut parte Dan Sârbu, Ștefan Bodișteanu și Eduard Radaslavescu, care au lipsit la acest meci din motive medicale. Felicitări, copii! Succes la vară, la turneul final din Slovacia!“, a fost mesajul lui Gică Popescu.
 
Turneu memorabil
 
Mijlocașul Nicolas Popescu a subliniat că România U-19 a obținut o calificare istoricăși speră ca performanța să continue și la turneul final.
 
„A fost un turneu memorabil. Am făcut niște meciuri foarte bune din toate punctele de vedere, mai puțin ultimul, și am obținut o calificare istorică. Dacă nu mă înșel, suntem prima generație Under-19 care ne-am calificat la Campionatul European și suntem foarte fericiți. A fost nevoie de toată lumea, au fost meciuri grele și a trebuit să ne sacrificăm pentru țară. Tata a fost foarte bucuros, pentru toți băieții, nu numai pentru mine. Toată lumea știe ce înseamnă un turneu final, chiar dacă e la Under-19. Sperăm să ne reprezentăpm țara cum trebuie, să facem performanță. Avem ca model echipa de tineret semifinalistă la Campionatul European, sperăm și noi să ieșim din grupă și să depășim dacă putem performanța celor de la tineret. Avem o generație foarte talentată, cu mulți jucători de la Academia Hagi, și sunt sigur că vom reuși meciuri foarte bune. Pentru finalul de sezon, în primul rând îmi doresc să fiu sănătos, să mă pot antrena de la zi la zi, să muncesc mult și să am cât mai multe apariții în play-off, dacă se poate. Vrem să ne clasăm cât mai sus și să mergem pregătiți la Campionatul European“, a declarat Nicolas Popescu, la Farul TV. 
 
„Vrem să ajungem cât mai departe“
 
Considerat de Gheorghe Hagi drept cel mai complet tânăr mijlocaș din Liga 1, Eduard Radaslavescu a menționat că România trebuie să meargă cu încredere la turneul final.
 
„A fost un turneu destul de greu, cu echipe bune, dar am jucat foarte bine în primele două meciuri și am reușit să ne asigurăm calificarea, îndeplinindu-ne astfel obiectivul. Am avut unele probleme fizice în al doilea și al treilea meci. La turneul final, vrem să ajungem cât mai departe și să disputăm cel puțin o semifinală. Trebuie să mergem cu încredere, că avem o generație foarte bună, cu mulți jucători care joacă la primele două ligi. Mă bucur că s-au spus cuvinte de laudă la adresa mea. Înseamnă că am muncit bine până acum. Trebuie să mă dedic și mai mult de acum înainte. Sper să joc cât mai mult și să am reușite. Îmi propun să și marchez la Liga 1, dar mai importanrt e să ofer cât mai multe pase decisive“, a punctat Radaslavescu, la Farul TV.  
 
Meciuri dificile, într-o grupă echilibrată
 
Atacantul Luca Andronache a revenit după o perioadă de pauză din pricina unei accidentări și spune că e pe drumul cel bun.
 
„Au fost meciuri dificile la Turul de Elită, într-o grupă foate echilibrată. Toți ne-am dorit calificarea și ne bucurăm că am reușit-o. Eu am lipsit o perioadă destul de lungă și încerc să revin ușor-ușor la forma mea. Sunt pe o cale bună. La turneul final, ne propunem să ajungem cât mai departe, iar, dacă putem, să egalăm performanța tineretului și, de ce nu, să o și depășim. Avem mulți jucători la loturile naționale, suntem o academie foarte bună și se vede că producem. Îmi doresc să joc din nou în prima ligă și să și marchez“, a spus Luca Andronache, pentru Farul TV.   
 
„Bucuros când pot să-mi ajut echipa“
 
Ștefan Bodișteanu, alt jucător ofensiv, spune că tricolorii s-au calificat pe merit la turneul final. „Suntem fericiți că am reușit să obținem această calificare, una pe deplin meritată. Sperăm să facem o figură cât mai frumoasă la turneul final. Sunt mereu bucuros când pot să-mi ajut echipa cu goluri și pase decisive. Asta am făcut în meciul cu Georgia și asta încerc meci de meci. Performața celor de la U-21 a fost excepțională și sperăm să avem și noi rezultate remarcabile. Indiferent de echipa la care joc, eu dau mereu 100%. Sper să prind cât mai multe meciuri la Liga 1“, a menționat Bodișteanu, la Farul TV.
 
Cel mai greu a fost contra Croației
 
„Ținând cont că am reușit să câștigăm primele două meciuri și să ne calificăm, a fost un turneu foarte bun. Sperăm să facem o figură cât mai bună la Euro. Dintre meciurile câștigate, cel mai greu mi s-a părut cel cu Croația, erau favoriți la startul întrecerii. La turneul final, ne propunem, ca și la Turul de Elită, să luăm fiecare meci în parte și să câștigăm. Să sperăm că ne vom califica și la Campionatul Mondial“, a menționat și atacantul Răzvan Tănasă. „Le mulțumim celor care ne-au susținut de acasă. A fost un turneu greu, dar ne bucurăm că ne-am calificat. E un sentiment frumos că am marcat cu Georgia, dar e important că mi-am ajutat echipa și am câștigat. Contra Croației a fost greu, dar România a muncit și a câștigat. Ne propunem să depășim performanța celor de la U-21“, a menționat fundașul și Gabriel Dănuleasă.
 
Se gândește și la titularizare
 
Căpitanul obișnuit al României U-19, mijlocașul Dan Sîrbu, s-a confruntat cu ceva probleme de sănătate la Turul de Elită. „Eu am evoluat doar în ultimul meci, deoarece am fost foarte răcit. Sper ca la Euro să fiu mult mai bine, să pot evolua și să-mi ajut echipa. Chiar dacă nu am evoluat cât am fost bolnav, i-am încurajat pe băieți.  Sperăm să-i urmăm și noi pe cei de la U-21, să ieșim din grupe și să mergem la Campionatul Mondial. În continuare, sper să prind cât mai multe minute în play-off. Am debutat în Liga 1, iar din sezonul viitor, de ce nu, poate voi deveni titular“, a punctat Dan Sîrbu, la Farul TV.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Gheorghe Popescu, Farul Constanța)
 
Citește și:
 
Cu șapte jucători de la Farul Constanța și unul de la Unirea Constanța în lot, România Under-19 s-a calificat la Campionatul European
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii