Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. „A înțeles greșit întreaga procedură“ Farul Constanța nu a primit licența UEFA. Clubul de pe litoral a emis un comunicat

ro

11 May, 2022 17:04 2885 Marime text
  • Gică Popescu, președintele clubului de pe litoral, a menționat că decizia va fi contestată la Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne.

Administrația de Licențiere a Federației Române de Fotbal nu i-a acordat Farului Constanța licența UEFA, necesară pentru a putea evolua în ediția 2022/2023 a cupelor europene.

Motivul ar fi schimbarea denumirii clubului din FC Viitorul în FCV Farul Constanța.

Președintele clubului de pe litoral, Gheorghe Popescu, a declarat însă pentru Agerpres că Farul va contesta decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Potrivit sursei citate, Popescu a catalogat decizia FRF „cel puțin stranie“, menționând că, atunci când s-a schimbat numele clubului (preluându-se numele și emblema de la Farul Constanța), s-au respectat întocmai cerințele FRF și ale forurilor internaționale fotbalistice.

Gică Popescu a mai menționat că, înainte de a se opera procedura de schimbare a numelui, Federația a fost anunțată și a fost obținut aviz de la ea în acest sens.

UPDATE:

Pe marginea acestei situații, Farul Constanța a emis un comunicat.

O comisie din cadrul forului european, primind anumite informații, a înțeles greșit întreaga procedură pe care am urmat-o în vara anului 2021, în pofida explicațiilor transmise, atât de clubul nostru cât și de Federația Română de Fotbal.

Dorim să subliniem că toate demersurile juridice pe care clubul nostru le-a realizat în anul 2021 au respectat, cu strictețe, regulamentele sportive internaționale, nationale și legile din țara noastră. Am avut avizul prealabil al Federației Române de Fotbal, înainte de a efectua orice demers juridic, iar ulterior, constatând că am respectat (ad litteram) regulamentele sportive, Comitetul Executiv al FRF a aprobat toată procedura juridică realizată de noi.  



Clubul nostru avea una din cele mai importante academii de copii si juniori din Europa, baza sportivă ultramodernă, stadion propriu, un buget anual care ne permitea, așa cum s-a întamplat, să participăm an de an în Liga 1, iar tot ceea ce am făcut în vara anului 2021 a fost, în primul rând, pentru comunitatea locală, pentru ca acest brand, ,,Farul”,  al Constanței, să rămână al acestei regiuni a țării.

Suntem convinși că, în procedurile legale ce le vom urma, se va demonstra că tot ceea ce am făcut a fost legal și doar pentru fotbalul dobrogean.
 
,,Farul suntem toți !”, este mesajul grupării de la malul mării.  

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii