Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

ro

12 Jan, 2023 00:00 6122 Marime text
 

 
  • Managerul tehnic al Farului a vorbit despre veniri și plecări în lotul de jucători al clubului constănțean.
 
Farul Constanța a debutat cu dreptul în noul an, câștigând la scor, 4-1, meciul amical cu FC Argeș, iar managerul tehnic al liderului Superligii, Gheorghe Hagi, s-a arătat mulțumit de evoluția „marinarilor“, în perspectiva confruntărilor oficiale. 
 
„Aveam nevoie de ritm și intensitate într-un meci contra unui adversar de Liga 1, după o săptămână de antrenamente. A fost o partidă de pregătire foarte bună. Nu ne-a interesat scorul, ci să jucăm, să încercăm să marcăm și să ne apărăm foarte bine. Am realizat ce ne-am propus, e bine. Avem timp să ne revenim la forma din 2022, fără ultimele două meciuri. Creștem în joc, iar lucrurile se văd. Toate meciurile sunt grele, în fotbal cel mai greu e să câștigi. Toți vor să învingă. Noi sperăm să creăm o mentalitate bună și să mergem pe linia noastră, așa cum am făcut-o până acum“, a declarat Gică Hagi.
 
„M-a surprins și pe mine execuția“ 
 
În partida cu FC Argeș, arbitrată de constănțeanca Mădălina Gherghi, cea care, însă, de câțiva ani, face parte din lotul de arbitri al județului Ilfov, golul patru al Farului a fost marcat de fundașul Mihai Popescu, în urma unei execuții deosebite, foarfecă din careu, în urma unui corner. „Mihai Popescu e un băiat foarte serios, care muncește și a progresat. Un fundaș valoros, care, de când e cu noi, a învățat mai mult să construiască și să fie la joc. E puternic, are joc bun de cap și lovește bine mingea cu ambele picioare“, a spus Hagi. „M-a surprins și pe mine execuția, foarte frumoasă, sper să reușească la fel și în campionat“, a menționat mijlocașul ofensiv Alexi Pitu, care a punctat și el o dată în amical. 
 
„Trebuie să fim vigilenți“
 
Despre achizițiile de până acum ale „marinarilor“, Gică Hagi a menționat: „Pe Boli îl știm, ni l-am dorit, am putut să-l luăm și ne bucurăm că s-a întors acasă. Cu siguranță, suntem mai puternici în compartimentul defensiv cu el. Stăm bine. Vor intra încet-încet și Mateus, și Baravykas. Ultimul trebuie să se pună la punct cu pregătirea, dar e deschis la muncă, să progreseze. Cât e deschisă perioada de transferări, mai pot veni, dar și pleca jucători. Trebuie să fim vigilenți, atenți, dacă e un jucător care ne poate ajuta, bineînțeles că ne vom dori să-l luăm. Jucătorii noștri sunt căutați, dar nu stăm să vorbim de acest aspect. Am făcut bine, suntem pe primul loc, astfel că nu are cum să nu te caute cineva“. Hagi a precizat că nu se pune problema ca apărătorul lateral Radu Boboc să revină la Farul, după ce s-a despărțit de FCSB: „Noi am semnat deja un jucător pe postul acesta, îi avem pe Sîrbu și Baravykas, iar fundaș dreapta poate juca și Boli“.
  
Cu CFR Cluj, la victorie
 
În primul meci oficial din 2023, Farul va întâlni pe teren propriu a doua clasată, campioana în exercițiu CFR Cluj, meciul fiind programat luni, 23 ianuarie, de la ora 20.00.
 
„Știm că întâlnim un adversar foarte bun, antrenat de un fost coleg, care a câștigat atâtea, un antrenor foarte bun, dar jucăm acasă, iar obiectivul nostru e victoria. Lupta în viață și în sport e de a crea o mentalitate foarte bună, să câștigi meciurile, să încerci să devii cel mai bun. Eu de când am creat academia, clubul, iar acum, mai ales de când e vorba de Farul, am spus mereu că vreau să construim o mentalitate de campioni. Nu există alta. Apoi vom vedea dacă vom și putea. Lucrăm și vorbim în direcția asta, discutăm cu jucătorii, creăm această presiune internă, a noastră, care trebuie să existe, de a încerca să câștigăm fiecare meci“, a precizat Gheorghe Hagi. 
 
Îi era dor de meci
 
Absent de pe teren o perioadă mai lungă, din pricina unei accidentări, atacantul Louis Munteanu a revenit în echipă și și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în meciul cu FC Argeș. 
 
„Suntem fericiți că am realizat un rezultat bun și sperăm să o ținem pe aceeași linie și în campionat. A fost un meci benefic pentru ambele echipe. Ne era dor de meci, iar mie și mai mult, având în vedere că am lipsit din pricina accidentării. M-am simțit însă foarte bine pe teren. Dorința mea cea mai mare e să ieșim campioni. Suntem pe primul loc, iar, dacă vom continua de aceeași manieră, cu siguranță ne vom atinge acest obiectiv. Vom ține de prima poziție cât putem de mult. Toate adversarele cu care suntem în luptă la titlu sunt bune. Trebuie să ne concentrăm pe fiecare partidă și să câștigăm meci de meci“, a menționat tânărul atacant.
 
„Luăm lupta meci cu meci“
 
„Ne pregătim bine, am început bine cantonamentul. Perioada de pregătire e grea, cu două antrenamente pe zi. Încercăm să ne facem treaba, iar acum ne-a ieșit. Așteptăm să înceapă campionatul, de aceea ne pregătim, sperăm să reușim meciuri bune. La titlu, ne confruntăm cu formații puternice, care au jucat și în cupele europene, luăm însă lupta meci cu meci“, a spus și Alexi Pitu. 
              
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

Farul Constanța, victorie categorică în amicalul cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii