Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Constantin Grameni - „Să fii pe primul loc și să te poți bate la titlu e cel mai frumos sentiment“

ro

10 Jan, 2023 00:00 2389 Marime text

 
  • Centrul Internațional de Statistică - CIES Observatory a alcătuit clasamentul celor mai promițători jucători Under-21 din lume pe postul de „defensive playmakers“, iar în top 10 a fost inclus și Constantin Grameni. 
  • Acesta a reușit în primele 21 de etape ale Superligii să înscrie patru goluri și să ofere trei pase decisive pentru Farul Constanța.
  • Un alt farist, Alexi Pitu, este cel mai bun fotbalist U-21 al campionatului, având cele mai multe contribuţii ofensive dintre jucătorii de la această categorie de vârstă, cu cinci goluri și patru pase decisive.  
 
Sezonul plin de reușite cu Farul Constanța, liderul Superligii, i-au adus tânărului mijlocaș Constantin Grameni prezența în top 10 al celor mai promițători jucători Under-21 din lume pe postul de „defensive playmakers“, clasament realizat de Centrul Internațional de Statistică - CIES Observatory. 
 
În vârstă de 20 de ani, Dina ocupă locul opt în această ierarhie. Au fost luați în calcul jucători născuți după 1 ianuarie 2002, în studiu fiind incluși 200 de fotbaliști din 73 de campionate din lume, împărțiți în 20 de categorii. Au fost luați în calcul mai mulți factori, printre care experiența acumulată în urma minutelor jucate, rezultatele avute, durata contractului, precum si valoarea estimată calculată de cercetătorii de la CIES. La secțiunea lui Constantin Grameni, top 10 e deschis de spaniolul Pedri Gonzalez, de la FC Barcelona, echipa care conduce în clasamentul din Spania.
 
Farul Constanța
Constantin Grameni, inclus într-un top mondial, alături, printre alții, de Pedri, de la FC Barcelona

 
„Este o onoare pentru mine, sunt alături de niște jucători fenomenali, care joacă de doi ani la cel mai înalt nivel. Mă uit la ei la televizor, dar, pe de altă parte, văzând că sunt în top alături de ei, mă întreb noi de ce nu am putea ajunge acolo? De ce nu puteam fi și noi la acel nivel? Eu spun că, prin muncă, sacrificii și devotament, putem ajunge și noi“, a declarat Dina Grameni, la Farul TV.
 
„Muncesc în fiecare zi să-mi depășesc reușitele“
 
În acest sezon, tânărul fotbalist se află în cea mai bună formă a carierei, reușind în primele 21 de etape ale Superligii să înscrie patru goluri și să ofere trei pase decisive pentru Farul Constanța.
 
„M-am simțit bine în vacanța de iarnă, în prima parte a ei am petrecut mai mult timp alături de familie, în partea a doua m-am aflat alături de prieteni. A fost o vacanță bine-meritată, pentru că am realizatun tur de sezon foarte bun. Ne-am încărcat bateriile pentru partea a doua. Acum este o perioadă grea, ca de obicei, așa sunt toate cantonamentele, doar că e benefică, ne ajută în continuare. Atât eu, cât și colegii mei dăm totul zi de zi la antrenamente, știind că ne va ajuta pe viitor. În 2023, vreau să am cel puțin la fel de multe reușite ca în 2022. Muncesc în fiecare zi să-mi depășesc reușitele. Vreau să ajut echipa cât mai mult“, a mai spus Dina, potrivit sursei citate.
 
„Sunt fericit“
 
Mijlocașul se declară fericit că e cu Farul pe primul loc în Superligă, „dar și motivat de a rămâne acolo“. „E cel mai frumos sentiment să fii pe primul loc. Să te bați la titlu și, de ce nu, să-l și câștigi, la finalul sezonului. Pentru 2023, întâi mi-am fixat un obiectiv colectiv, să cucerim titlul, iar pe plan individual să am evoluții cel puțin la fel de bune ca în 2022. Să ajut atât Farul, cât și echipa națională, cu care sper să joc la Campionatul European din vară. Ne punem baza și în fani, pe care îi invităm să ne fie alături ca în 2022, pentru că ne ajută mult. Îi așteptăm la stadion!“, a precizat Constantin Grameni.             
 
Alexi Pitu, cel mai bun fotbalist U-21 al campionatului
 
În actualul sezon, Farul Constanța a folosit 13 jucători Under-21, fiind pe primul loc la acest capitol în Superligă. Iar mijlocașul ofensiv Alexi Pitu este cel mai bun fotbalist U-21 al campionatului, având, cu cinci goluri și patru pase decisive, cele mai multe contribuţii ofensive dintre jucătorii de la această categorie de vârstă! 
 
Farul Constanța
Alexi Pitu, fotbalistul eligibil U-21 cu cele mai multe contribuţii ofensive

 
Gol de generic la antrenament

„A fost o vacanță bine-venită și bine-meritată, în care ne-am liniștit, iar acum suntem cu gândul numai la antrenamente. Am stat împreună cu familia, cu prietenii, m-am simțit bine, iar acum sunt pregătit pentru noul sezon. Pregătirea e grea, acumulăm pentru ce va urma. Sper ca pe plan individual în 2023 să-mi îmbunătățesc cifrele, iar echipa să câștige toate meciurile. Mă motivează realizările mele, sunt mândru de ele, iar în continuare sper să am și mai multe. Avem o echipă foarte bună, experiența se îmbină foarte bine cu tinerețea. Avem un program foarte greu în startul anului, dar vom lua meci cu meci și sunt sigur că vom lăsa o impresie foarte bună. Eu sper să fiu sănătos și să am cât mai multe realizări. În partea a doua a campionatului se realizează clasamentul, astfel că sperăm să-i avem în continuare pe fani alături de noi“, a punctat Alexi, care a marcat un gol de generic și la antrenament, cu un șut la vinclu de la mare distanță.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Ca în NBA!
Alexi Pitu, al doilea marcator al Farului Constanța. Tânărul fotbalist celebrează într-un mod aparte golurile pe care le înscrie (GALERIE FOTO)

 
Emoționant! Dina Grameni i-a dedicat golul cu FC Botoșani bunicului său, fostul primar de la Mihai Viteazu
„Sunt sigur că, de Sus, mă veghează și îmi dă putere“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii