Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Constantin Grameni, inclus într-un top mondial, alături, printre alții, de Pedri, de la FC Barcelona

ro

28 Dec, 2022 00:00 2661 Marime text

 
  • În acest sezon, Dina Grameni se află în cea mai bună formă a carierei, reușind în primele 21 de etape ale Superligii să înscrie patru goluri și să ofere trei pase decisive pentru Farul Constanța.
 
Evoluțiile deosebite din acest sezon ale tânărului mijlocaș al Farului Constanța Constantin Grameni, care a contribuit din plin la succesul echipei, aflată pe locul întâi în Superligă la finele lui 2022, nu au trecut neobservate nici în străinătate, iar fotbalistul de 20 de ani a fost inclus într-un top mondial.
 
Astfel, Dina a fost ales în top 10 al celor mai promițători jucători Under-21 din lume pe postul de „defensive playmakers“, realizat în acest an de Centrul Internațional de Statistică - CIES Observatory. Au fost luați în calcul jucători născuți după 1 ianuarie 2002, în studiu fiind incluși 200 de jucători din 73 de campionate din lume, împărțiți în 20 de  categorii.
 
La categoria lui Constantin Grameni, top 10 arată astfel: 1. Pedri Gonzalez (FC Barcelona - Spania), 2. Ezequiel Fernandez (CA Tigre - Argentina), 3. Juan Sforza (Newells Old Boys - Argentina), 4. Maximo Perrone (Velez Sarsfield - Argentina), 5. Kristjan Asllani (Inter Milano - Italia), 6. Charalampos Charalapous (AC Omonia - Cipru), 7. Joel Chima Fujita (Yokohama F. Marinos - Japonia), 8. Constantin Grameni (Farul Constanța - România), 9. Nico Gonzalez (Valencia CF - Spania), 10. Hugo Larsson (Malmo FF - Suedia).    
 
„Au fost luați în calcul mai mulți factori, printre care experiența acumulată în urma minutelor jucate, rezultatele avute, durata contractului, precum si valoarea estimată calculată de cercetătorii de la CIES. În acest sezon, Dina Grameni se află în cea mai bună formă a carierei, reușind în primele 21 de etape să înscrie 4 goluri și să ofere 3 pase decisive pentru Farul Constanța“, este mesajul clubului de pe litoral.
 
În actualul sezon, Farul Constanța a folosit 13 jucători Under-21, fiind pe primul loc la acest capitol în Superligă.
 
„Rezultatele Farului vorbesc de la sine, nu aveam cum să avem atâtea puncte practicând un joc slab. Toată lumea a văzut că suntem o echipă foarte bună, omogenă, care joacă un fotbal plăcut ochiului. Aceasta a dus la victoriile și la punctele acumulate. Evoluțiile mele au avut la bază multă muncă, odihnă, alimentație, toate lucrurile pe care le-am respectat. Altfel nu ai cum să ții pasul la un nivel bun. Sunt fericit că am avut reușite și, mai mult decât atât, că echipa a avut rezultatele dorite. La anul, îmi propun mai mult, mereu e loc de mai mult. Îmi doresc să avem mai multe reușite, atât eu, cât și echipa. Muncim toți la antrenamente și sperăm să ne atingem obiectivele propuse, unele mărețe. Ultima parte a sezonului regular va fi foarte dificilă, pentru că adversarii ne-au luat măsura, știu că alcătuim una dintre cele mai bune formații ale campionatului și poate ne vor acorda altă atenție ca până acum. Dar și noi suntem pregătiți și vom fi mult mai buni față de cum am fost la început și vom da totul pe teren pentru victorii. Față de campionatul trecut, noi, jucătorii tineri, avem cifre mult mai bune, eu, Alexi Pitu, Dan Sîrbu, a venit și Louis Munteanu. Suntem mai mulți care jucăm constant în prima echipă și ne bucurăm că ne putem aduce aportul la succesul Farului. În vacanță, ne relaxăm puțin, ne încărcăm bateriile, pentru a reîncepe munca. Nu putem sta mult departe de fotbal“, a declarat Constantin Grameni, la Farul TV.       
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța a încheiat raporturile contractuale cu încă un jucător. „Mă bucur că am făcut parte din această echipă frumoasă“
 
„Toți atacanții noștri au marcat, ceea ce e important pentru echipă“
Farul Constanța, medie de două goluri pe meci în Superligă!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii