Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii mai puțin știute despre Napoleon Bonaparte

ro

02 Dec, 2021 15:00 4597 Marime text

Napoleon Bonaparte este unul dintre cei mai cunoscuți lideri din istorie și a avut un rol semnificativ la începutul secolului al XIX-lea. Totuși, despre el rămân și câteva lucruri mai puțin știute de public.

Iată care sunt acestea:

1. Îi plăcea să cânte - Deși a fost un lider militar, Napoleon iubea viața. Tocmai din acest motiv, îi plăcea să cânte, fiind o persoană destul de boemă. Totuși, istoricii au descoperit că nu avea calități muzicale foarte bune și că obișnuia să falseze. Nu este cunoscut însă niciun caz în care cineva să-i fi spus că nu este foarte talentat.

2. A scris un roman de dragoste - O altă calitate inedită a lui Napoleon este legată de faptul că avea o latură sensibilă. Pe când avea 26 de ani, în 1795, Napoleon a scris inclusiv un roman de dragoste. Se numea Clisson et Eugenie, însă criticii literari nu a fost tocmai impresionați. Cert este că Napoleon era o fire romantică, iar în trecut au fost descoperite mai multe scrisori romantice ce îi aparțineau.

3. E personaj în numeroase filme și jocuri - Napoleon este unul dintre cei mai cunoscuți lideri din istorie, astfel că poveștile despre viața sa au atras dintotdeauna. Oamenii au putut afla mai multe despre el din cele 15 filme biografice. Iar cel mai cunoscut dintre acestea este cel lansat în anul 2007, sub numele Napoleon. În plus, există și jocuri video despre Napoleon, precum Napoleon: Total War, Napoleon, Wars of Napoleon și L'Empereur. Există inclusiv un joc de cazino inspirat din viața lui Napoleon. Acesta se numește Napoleon: Rise of An Empire și a fost lansat de compania BluePrint Gaming. Printre simbolurile acestui joc se regăsesc chipul lui Napoleon, muniție, cai de luptă și diverse vase.

4. Obișnuia să se plimbe deghizat pe străzi - Napoleon era recunoscut și pentru înțelepciunea sa și pentru faptul că era un om al poporului. Tocmai din acest motiv, atunci când a ajuns în vârful carierei, Napoleon a început să se deghizeze într-un om de rând și a început să se plimbe pe străzile Parisului. A făcut acest lucru din dorința de a afla ce cred cu adevărat oamenii despre el. În plus, obișnuia să intre în discuții în care să întrebe oamenii ce cred despre modul în care e condusă Franța.

5. Nu era chiar atât de scund - Napoleon este perceput de multă lume ca fiind unul dintre cei mai scunzi lideri din istorie. Ce-i drept, nu era foarte înalt, dar pentru acele vremuri avea o înălțime medie. El măsura 1.68 metri, însă trebuie spus că el era chiar peste media din Franța acelor vremuri. În acei ani, foarte puține persoane măsurau peste 1.70 metri.

6. Purta otravă la gât - Un alt detaliu inedit despre Napoleon e legat de faptul că avea la gât un flacon de otravă, legat cu un șnur. Își dorea să își pună capăt zilelor în cazul în care ar fi capturat, iar aceasta ar fi fost o soluție rapidă. De altfel, în 1814 a consumat conținutul flaconului, dar puterea sa a fost diminuată. Napoleon a căpătat așadar o boală gravă, despre care mulți oameni cred că i-a adus de fapt sfârșitul. Totuși, cauzele morții lui Napoleon nu sunt încă clare nici până zilele noastre. O variantă arată că ar fi murit din cauza unei erori medicale, în timp ce alți oameni consideră că a murit din cauza cancerului la stomac.

7. Ar fi avut fobie de pisici - În presă s-a mai scris că Napoleon s-ar fi temut de pisici. Totul ar fi pornit de la un moment petrecut în tinerețea sa, în care a fost atacat de o pisică sălbatică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii