Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Marinei Române, militarul Laurențiu Cobzaru aleargă de la Galați la Constanța, punctul terminus fiind ZIUA de Constanța (GALERIE FOTO)

ro

12 Aug, 2022 00:00 1961 Marime text
 

 
  • Laurențiu Cobzaru are gradul de caporal clasa a III-a și e polițist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”.
 
Binecunoscut pentru alergările sale pe distanțe lungi, cele mai multe dintre ele efectuate în scop umanitar, militarul gălățean Laurențiu Cobzaru are o inițiativă similară și de Ziua Marinei Române, când va alerga de la Galați la Constanța, punctul de final în municipiul de la malul mării fiind ZIUA de Constanța.
 
Laurențiu Cobzaru are gradul de caporal clasa a III-a și e polițist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”. Prieten bun al redacției noastre, Laurențiu Cobzaru a decis să-și încheie cursa din acest an de Ziua Marinei Române la ZIUA de Constanța, unde va oferi în mod simbolic un drapel al României. Alergarea sa are și aspect umanitar, făcând parte din campania „Fii tu un erou - România“, prin care se solicită ajutor pentru Alexandra (12 ani) și Valentina (o studentă la Medicină din Galaţi), care se confruntă cu mari probleme de sănătate.
 
În 2020, militarul gălățean și alți doi alergători au celebrat Ziua Marinei Române printr-o alergare Baia (județul Tulcea) - Constanța, prin care au și susținut cauza umanitară „Aripi pentru Sara Maria“, din campania „#FiiTuUnErou - Sprijin, speranță, șansă la viață!“, pentru ajutorarea fetiței unui militar de pe Fregata „Regina Maria“. Ceilalți doi alergători au fost plt. maj. Costel Mazâlu, din Brăila (de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila) și Ioan Chifu, din Năvodari (fost polițist, în prezent pensionar). Cei trei au avut ca punct terminus Muzeul Marinei Române. 
 
Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu au la activ multe curse pe distanțe lungi (în multe dintre ele beneficiind și de sprijinul lui Ioan Chifu), cu prilejul unor zile de rezonanță ale României, precum Ziua Pompierilor, Ziua Principatelor Române, Ziua Protecției Civile, Ziua Eroilor, Ziua Drapelului Național, Ziua Armatei Române sau Ziua Imnului Național. Caporalul Cobzaru a participat la multe întreceri şi la Mamaia, şi în judeţul Constanţa, nelipsind de la startul cursei Galaţi - Constanţa din 2017 (în cinstea Zilei Naţionale a României), al „Maratonului Nisipului“, al „Autism 24h Marea Neagră“, al „Black Sea 10K“, al Trichallenge, al „Alerg pentru Unirea de la Marea Neagră“ ori al Crosului Năvodariului, din iulie 2021.


Totodată, militarul gălățean se numără printre cei cărora Statul Major al Forţelor Terestre le-a acordat Trofeul „Omul Anului 2020”. Caporalul Cobzaru a fost laureat cu această distincţie după ce a obţinut premiul I la secţiunile a 7-a şi a 8-a, „Moral, bunăstare şi recreere”, respectiv „Sănătate şi sport”, în cadrul concursului organizat la nivelul SMFT. De asemenea, Laurenșiu Cobzaru a fost laureat cu distincția „Omul Anului“ și pe 2021!  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Laurențiu Cobzaru, Cristina Miia, Marian Lungu)
 
Citește și:
 
#ConstanțaEsteBine - De Ziua Marinei, au alergat de la Baia la Constanța
Cursă umanitară, pentru ajutorarea fetiței unui militar de pe Fregata „Regina Maria“ (galerie foto)

 
Militar care a participat la alergări şi în judeţul Constanţa, laureat cu Trofeul „Omul Anului 2020“
 
Prezență numeroasă la „Crosul Năvodariului“. Printre alergători s-a numărat și militarul gălățean Laurențiu Cobzaru (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii