Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Paraschiv, Teodor Ştefan, David Pavlov Tineri de la HC Dobrogea Sud, piese de bază în Naţionala de cadeţi a României

ro

16 Mar, 2021 00:00 3953 Marime text
  • Trei cadeţi de la HC Dobrogea Sud au jucat sub tricolor în dubla România - Serbia.
  • Naţionala de seniori a României a fost umilită de Kosovo, iar şansele de calificare la Euro s-au risipit.
  • Brazilia a avut succes la turneul preolimpic de la Podgorica.
 
Dacă Naţionala mare de handbal a României a suferit o umilinţă în faţa Kosovo, în preliminariilor pentru Campionatul European din 2020, selecţionata de cadeţi a României a avut două meciuri de pregătire foarte bune contra Serbiei.
 
În dubla de la Timişoara, în care au evoluat şi trei jucători de la HC Dobrogea Sud Constanţa, portarul Daniel Paraschiv şi extremele George Teodor Ştefan şi David Pavlov, tricolorii mici au reuşit o victorie şi un egal.
 
„Bravo, Paraschiv, Ștefan și Pavlov! Cadeții de la Dobrogea Sud care au făcut parte din naționala României în victoria contra Serbiei de la Timișoara! În primul meci amical al anului, tricolorii din generația 2004/2005 s-au impus cu 30-26 și s-au revanșat pentru singura înfrângere suferită până acum, în 2019, în fața plavilor. Echipa antrenată de Atilla Horvath și Lorand Sipoș a remizat cu Serbia, 31-31, în cel de-al doilea amical de la Timișoara. Portarul Daniel Paraschiv, extremele dreapta George Teodor Ștefan (6 goluri) și David Pavlov (3) sunt piese de bază în această echipă care promite pentru viitor. «O generație de excepție, jucători cu caractere puternice, care își doresc să câștige fiecare meci», ca să îl cităm pe antrenorul federal Gabriel Florea, fostul internațional”, se menţionează pe site-ul oficial al HC Dobrogea Sud.  
 

Vasile şi Ilie nu au fost în lot la umilinţa cu Kosovo

 
Clubul de pe litoral a avut selecţionaţi şi la Naţionala de seniori a României, portarul Dan Vasile şi interul Gabriel Ilie, pentru dubla cu Kosovo, din preliminariile Campionatului Europan din 2020, însă, în al doilea meci, de la Bucureşti, selecționerul Rareș Fortuneanu nu i-a inclus în lot. România a înregistrat o înfrângere umilitoare, 25-30, iar şansele de accedere la turneul final s-au risipit.     
 
„Ne-am fi dorit să fie o seară perfectă pentru internaționalii noștri, dar România a pierdut, incredibil, meciul de la București cu Kosovo, scor 25-30, după ce remizase la Pristina. Cu doar un punct din această dublă, șansele de calificare la EURO 2022 rămân pur teoretice, în condițiile în care tricolorii mai au jucat acasă cu vicecampioana mondială, Suedia, și în deplasare cu Muntenegru. Iar Kosovo a făcut 3 puncte…”, se arată pe site-ul oficial al HCDS.
 

Fabio Chiuffa, la Jocurile Olimpice!

 
În schimb, brazilianul HC Dobrogea Sud Constanţa Fabio Chiuffa (extremă dreapta) s-a calificat cu echipa naţională a ţării sale la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Brazilia şi-a asigurat calificarea cu ocazia turneului preolimpic de la Podgorica (Muntenegru), în care a întâlnit Coreea de Sud, Chile şi Norvegia.
 
„Handbalistul nostru, Fabio Chiuffa, merită felicitări! S-a calificat cu naționala Braziliei la JO de la Tokyo, după a doua victorie obținută în turneul preolimpic de la Podgorica. După succesul clar contra Coreei de Sud, Brazilia a întâlnit în meciul decisiv o rivală de pe continent, Chile. Duelul sud-american a fost un veritabil thriller: Chile a condus la pauză cu 17-11, dar Chiuffa & comp au întors rezultatul în repriza secundă și s-au impus la final cu 26-24! Extrema dreaptă de la Dobrogea Sud a marcat 3 goluri pentru învingători. Cum Norvegia și-a respectat blazonul și a învins Coreea de Sud, câștigând turneul cu maximum de puncte, Brazilia și-a asigurat locul 2, cu 4 puncte, și totodată biletele pentru Tokyo! Parabens, Fabio!”, este mesajul HC Dobrogea Sud.
 
Brazilia a învins Coreea de Sud cu 30-24, iar în faţa Norvegiei s-a înclinat cu 20-32. Clasamentul final a fost: 1. Norvegia - 6p. 2. Brazilia - 4p, 3. Coreea de Sud - 2p, 4. Chile - 0p.
 
Sursa foto: Facebook (Claudiu Clonovszki)
 
Citeşte şi:
 
HC Dobrogea Sud
Calificarea la Jocurile Olimpice, cel mai frumos cadou pentru Fabio Chiuffa, de ziua sa de naştere


Portar la HC Dobrogea Sud Constanţa
Dan Vasile a apărat în meciul Kosovo - România


Trei tineri de la HC Dobrogea Sud Constanţa, la lotul naţional de cadeţi, care susţine două meciuri cu Serbia

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii