Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța În 2023, triatlonistul Carol Popa și-a propus să urce pe podium la Europene. Visul său cel mare - Jocurile Olimpice

ro

13 Jan, 2023 00:00 1982 Marime text

 
  • În vârstă de 16 ani, Carol Popa a ocupat anul trecut locul doi într-o probă olimpică la Cupa Europeană de juniori de la Chişinău și, tot el, a încheiat pe locul 4 în proba de supersprint la Campionatele Europene Under-17 din Franța
 
După un an 2022 excelent, aureolat cu numeroase rezultate deosebite în competițiile interne și internaționale, tânărul triatlonist Carol Popa, de la CSM Constanța (antrenor, Cristian Doicescu), privește cu optimism la participările din 2023, iar visul său cel mare e să participe la Jocurile Olimpice.
 
„Carol Popa este unul dintre triatloniștii de mare perspectivă ai României, cu care Federația de Triatlon vrea să clădească echipa de perspectivă a României pentru Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 2028, unde țara noastră speră să califice o ștafetă mixtă, din care ar mai putea face parte Antonela Manac, Felix Duchamp, Alessia Orla, Eric Rogoz și Vlad Remzing. Carol Popa a fost declarat sportivul anului 2022 de către Federația Română de Triatlon datorită rezultatelor de excepție obținute în competițiile internaționale. Cele mai importante obiective pentru 2023 sunt o clasare în primii 10 la Campionatele Mondiale de juniori şi cel puţin patru finalişti, poate chiar o medalie, la Campionatele Europene U17“, se arată pe site-ul oficial al CSM Constanța.
 
În vârstă de 16 ani, Carol Popa a ocupat anul trecut locul doi într-o probă olimpică la Cupa Europeană de juniori de la Chişinău și, tot el, a încheiat pe locul 4 în proba de supersprint la Campionatele Europene Under-17 din Franța, la doar trei secunde de medalia de aur! Aceasta este cea mai bună clasare a unui triatlonist român la Campionatele Europene. Totodată, în lna septembrie 2022, sportivul constănțean a câștigat proba de sprint la juniori, în cadrul H3RO de la Mamaia, cea mai mare competiție de triatlon din estul Europei.
 
„Am reușit un loc 4 la competiția din Franța, este prima dată când un triatlonist român vine așa bine la Europene. În 2023, îmi propun să urc pe podium la Campionatele Europene. Visul meu este să particip la Jocurile Olimpice. Pentru Paris cred că sunt încă mic, dar îmi doresc să ajung la Los Angeles“, a declarat Carol Popa, conform sursei citate.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Popa Nadina Corina)

 
Citește și:
 
Carol Popa, de la CSM Constanța, primul sportiv din istoria Federației Române clasat în top 10 Europe Triathlon
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii