Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanca Elena Zaharia, campioană europeană „Cel mai frumos titlu! Este un sentiment ireal. «Pentru România!», asta am avut în cap“ (GALERIE FOTO)

ro

23 Sep, 2022 00:00 2070 Marime text

Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă
 
  • În ultimul act de la Cluj-Napoca, Elena a învins-o cu 4-3 pe Franziska Schreiner (din Germania), la capătul unui meci de infarct.
  • După ce a câștigat finala, devenind campioană europeană, jucătoarea constănțeană a luat tricolorul și s-a urcat pe masa de joc, celebrând triumful.
  • Antrenorul Viorel Filimon a fost extrem de emoționat după ce eleva sa a obținut aurul.
 
Campionat European Under-21 de vis pentru jucătoarea de tenis de masă Elena Zaharia (CSM Constanța / LPS „Nicolae Rotaru“), care a cucerit două medalii, aur la individual și bronz la dublu mixt. Deși, ca vârstă, a fost mai mică decât adversarele sale (ca și ceilalți componenți ai lotului tricolor), Elena s-a mobilizat, iar finala de la individual, care i-a adus titlul continental, a fost plină de emoții.
 
În ultimul act de la Cluj-Napoca, Elena a învins-o cu 4-3 (11-5, 11-8, 8-11, 12-10, 9-11, 10-12, 11-7) pe Franziska Schreiner (din Germania), la capătul unui meci de infarct. „Cel mai frumos titlu! Este un sentiment ireal. Mă bucur nespus de mult. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine: antrenori, staff medical, parteneri, club, federație, sponsori, suporteri. Am avut un meci foarte dificil în finală, cum a fost, de altfel, întregul meu parcurs din competiție. Am avut niște meciuri de infarct, ca o cezariană, cum spunem noi. Sunt foarte fericită că am reușit să înving. Am condus cu 3-1 și era păcat, mai ales că jucam acasă, să se întoarcă scorul în favoarea adversarei mele. Oricum, o felicit, a jucat fantastic, extraordinar. Mă bucur că am adus aurul acasă“, a arătat Elena Zaharia într-o declarație găzduită de contul de Youtube al Federației Române de Tenis de Masă.
 
„Nu voi uita niciodată acest moment“
 
Tânăra campioană s-a simțit minunat la Cluj-Napoca. „Publicul mi-a dat energie, a fost cel mai frumos. A fost o atmosferă de vis și nu voi uita niciodată acest moment. Când am intrat pe teren la ultimul set, m-am gândit: «Pentru România!», asta aveam în cap, pentru că tot auzeam melodia, și să mă bucur de moment, de meci, de fiecare punct. Mereu mi-am spus acest lucru, să nu pun presiune pe mine. Mi-am propus să construiesc totul până la final. Cred că acest titlu îmi va deschide multe porți, este o medalie de aur la U-21. Am ratat-o pe cea de la U-19, astfel că satisfacția este cu atât mai mare. Mai am și Top 10 Europa și vreau să fac o figură frumoasă și acolo, ca și la Mondialele de juniori. Sper, totodată, să prind și echipa de senioare, să aduc rezultate bune și la acest nivel“, a menționat Elena, conform sursei citate.
 
A avut tot timpul aurul în cap
 
Sportiva de pe litoral a jucat tot timpul cu gândul la media de aur. „M-am gândit la acest titlu de foarte mult timp, de când am aflat că întrecerea se va ține în România. Mie îmi place foarte mult să joc în sala de la Cluj, cu suporterii alături. Nicio secundă nu mi-a trecut prin cap că voi pierde titlul. Mă gândeam însă și la alte medalii, iar la mixt, chiar dacă am luat bronz, este bun și acest rezultat“, a punctat Elena Zaharia.
 
Cu tricolorul, urcată pe masa de joc!
 
După ce a câștigat finala, devenind campioană europeană, jucătoarea constănțeană a luat tricolorul și s-a urcat pe masa de joc, celebrând triumful. „Dinaintea finalei m-am gândit să mă urc pe masă, nu știam cum altfel să celebrez momentul. Dedic medalia de aur tuturor celor care au crezut în mine și mi-au fost alături (antrenori, familie în special, tuturor), dar și mie, că am muncit mult. A fost foarte greu, dar a meritat totul, toate plânsetele, toate crizele de nervi. Cu domnul Filimon (n.r. antrenorul Viorel Filimon) am o relație foarte apropiată. Îi mulțumesc că a găsit tactica cea mai bună și s-a sfârșit bine pentru noi“, a mai spus campioana continentală de la Under-21.
 
Constănțeni în lot
 
Din lotul național feminin al României pentru Campionatul European au făcut parte trei reprezentante ale Constanței, Camelia Mitrofan (care a cucerit și ea o medalie de aur, la dublu mixt), Bianca Mei-Roșu și Elena Zaharia. Constănțeanul Viorel Filimon este unul dintre cei doi antrenori ai acestui lot, iar constănțeancă este și Mioara Șincan, psihologul loturilor. Totodată, municipiul de la malul mării a fost reprezentat la Euro și de Andrei Filimon, ca antrenor la lotul masculin. Componența reprezentativelor tricolore pentru competiție a fost următoarea: la feminin - Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu. Rezervă - Tania Plăian. Antrenori - Viorel Filimon și Mihaela Șteff; la masculin - Darius Movileanu, Andrei Istrate, Iulian Chiriță, Eduard Ionescu. Rezervă - Dragoș Bujor. Antrenori: Andrei Filimon și Ionuț Seni.
 
Au fost o categorie mai mică
 
Viorel Filimon a fost extrem de emoționat după ce Elena Zaharia a devenit campioană europeană. Cei doi au dat frâu lider lacrimilor, iar antrenorul a fost mult timp țintuit pe scaun. „În general, la orice competiție, ne ducem cu gândul de a juca mai bine, de a câștiga, dacă se poate. Dacă nu, tragem concluzii, lucrăm, muncim și încercăm a doua competiție. Aceasta a fost o întrecere în care multă lume nu și-a imaginat că putem obține rezultat, mai ales că atât fetele, cât și băieții au fost o categorie mai mică, adică mai mici cu trei - patru ani sau chiar cinci - șase ani, cum a fost cazul la Bianca, mai tânără decât categoria. În momentul în care obții o asemenea victorie, în fața unor jucători mult mai experimentați, mai mari, poate nescontată, e normal că bucuria, emoția, orice stare sunt speciale. Faptul că ne-am așteptat mai puțin, iar multă lume nu a sperat, a adus această bucurie a mea după meciul din finală al Elenei“, a menționat Viorel Filimon, pentru FRTM.   
    
„Domnul Filimon și-a dorit și-și dorește la fel de mult ca mine, de unde acele emoții. Îl înțeleg, poate nu ascult mereu, dar știu că e mândru de mine, cum sunt toți de altfel“, a mai spus Elena Zaharia. 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Nu se desparte de medalia de aur nici în somn!
După patru ani, Elena Zaharia și Camelia Mitrofan, din nou campioane europene la Cluj-Napoca
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii