Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canotaj Sportivi de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța și CSU „Simona Halep“, pe podium la Campionatul Mondial (GALERIE FOTO)

ro

01 Aug, 2022 10:03 1707 Marime text

 

  • România a participat cu zece echipaje în lotul de tineret, compuse din 43 de sportivi, și 11 echipaje în lotul de Juniori, compuse din 42 de sportivi.


 
Campionatele Mondiale de tineret și junior, care au avut loc la varese, în Italia, i-au adus României șapte medalii, trei (una de aur, una de argint și una de bronz) la categoria Under-23 și patru (una de aur, una de argint și două de bronz) la Under-19.
 
Printre tricolorii care au urcat pe podium se numără și reprezentanți ai litoralului, de la LPS „Nicolae Rotaru“ și CSU „Simona Halep“.

Astfel, la Under-19, Elena Silvia Mocanu, de la CSU „Simona Halep“, a făcut parte din echipajul de patru rame feminin (JW4-) care a obținut medalia de argint. Podiumul a fost completat de echipajele din Italia și Franța. 

Echipajul de patru plus unu rame feminin (JW4+), din care a făcut parte și Irina Lucia Andreea Despa, de la CSU „Simona Halep“, a obținut bronzul.  

Irina Despa s-a clasat și pe poziția a patra în proba de 8+ feminin, iar o altă sportive de la CSU „Simona Halep“, Daniela Robitu, a fost și ea a patra, în proba de 8+ feminin.  
 
Eduard Angel Moldovan (LPS „Nicolae Rotaru“) și Nicolae Răzvan Stoian (CSU „Simona Halep“), alături de colegii lor, au evoluat în proba de patru rame masculin (JM4-), obținând medalia de bronz.  
 
De asemenea, clasări bune la juniori, chiar dacă nu au urcat pe podium, au obținut și alți trei sportivi de la LPS „Nicolae Rotaru“: Constantin Filip și Sergiu Anfimov - locul 8 în barca de 8+1, iar Denis Totolici – locul 9 în barca de 4+.  
 

Bravo colectivului secției de canotaj de la LPS! Mulțumiri profesorilor pentru sprijin!, a fost mesajul lui Andrei Szemerjai, directorul LPS „Nicolae Rotaru“.

 

Felicitări tuturor! Suntem mândri de voi toți, a fost și mesajul adresat reprezentanților CSU „Simona Halep“ pe pagina de Facebook a secției de canotaj.

 
 
România a participat cu 10 echipaje în lotul de tineret, compuse din 43 de sportivi, și 11 echipaje în lotul de Juniori, compuse din 42 de sportivi. La Campionatul Mondial de tineret, țara noastră s-a clasat pe locul 6 în clasamentul pe medalii, după țări precum Italia, Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Grecia, dar înaintea Australiei, Belgiei și Olandei. La juniori, România s-a situat pe locul 5 în clasamentul pe medalii, după Grecia, Statele Unite, Italia și Germania, înaintea Marii Britanii și Australiei. 
 

Îi felicit pe sportivii care au obținut medalii anul acesta la Campionatele Mondiale de Canotaj pentru Tineret și Juniori. Loturile României s-au întors acasă cu șapte medalii, dintre care două de aur, două de argint și trei de bronz. Nu este deloc puțin lucru, mai ales că vorbim despre un Campionat Mondial, unde au fost prezente la start cele mai puternice echipaje din toată lumea. 
 
Îi felicit și pe ceilalți sportivi pentru că au trăit experiența unei competiții atât de importante și sunt sigură că rezultatele obținute i-au ambiționat să muncească și mai mult, să devină și mai buni cu fiecare zi, iar anul viitor să se întoarcă și ei acasă triumfători. Eu asta îi încurajez pe toți să facă! Să îndrăznească, să își dorească, să muncească și să nu se lase doborâți atunci când poate rezultatele nu sunt neapărat cele dorite, ci să se ambiționeze și mai tare, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj. 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Federația Română de Canotaj, LPS „Nicolae Rotaru“, CSU „Simona Halep“)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii