Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionatul Mondial din Qatar Țările de Jos și Argentina, primele calificate în sferturi. Messi, gol la meciul 1.000 din carieră

ro

04 Dec, 2022 10:36 1738 Marime text
Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook „FIFA World Cup“.
• Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, a deschis scorul în meciul cu Australia, înscriind golul său cu numărul 789.
 
S-au stabilit primele două echipe calificate în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din Qatar. Acestea sunt Țările de Jos și Argentina, care și-au respectat statutul de favorite în disputele din optimi și se vor duela pentru pătrunderea în semifinale!

Selecționata Țărilor de Jos a întâlnit în primul meci de după grupe SUA, de care a trecut cu 3-1, grație golurilor marcate de Depay (10), Blind (45+1), Dumfries (81) / Wright (76).

Au evoluat:

Țările de Jos (selecționer: Louis van Gaal): Noppert - Timber, Van Dijk, Ake (90 De Ligt) - Dumfries, De Roon (46 Bergwijn), F. De Jong, Blind – Klassen (46 Koopmeiners) - Gakpo (90 Weghorst), Depay (83 Simons).

SUA (selecționer: Gregg Berhalter): Turner – Dest (75 Yedlin), Zimmerbam, Ream, Robinson (90 Morris) – McKennie (67 Wright), Adams, Musah – Weah (67 Aaronson), Ferreira (46 Reyna), Pulisic.
 
Vezi cotele Superbet ale echipelor de la Mondial şi alege-ţi favorita!

În sferturi, Naționala Țărilor de Jos va avea ca adversară Argentina, care a depășit în optimi Australia, scor 2-1. La meciul cu numărul 1.000 din carieră, căpitanul Argentinei, Lionel Messi, cu poftă de joc, a deschis scorul, în minutul 36, înscriind golul său cu numărul 789. J. Alvarez (57) a dus scorul la 2-0, iar suspansul a fost menținut pe final, după ce Australia a redus din diferență în urma unui autogol al lui Fernandez (77).

Cele două echipe au fost:

Argentina (selecționer, Lionel Scaloni): E. Martinez – Molina (80 Montiel), Otamendi, Romero, Acuna (72 Tagliafico)  - Mac Allister (80 Palacios), Fernandez, De Paul - Papu Gomez (50 L. Martinez), Messi, Alvarez (71 L. Martinez).

Australia (selecționer, Graham Arnold): Ryan – Degenek (72 Karacic), Souttar, Rowles, Behich – Leckie (72 Kuol), Mooy, Irvine, Baccus (58 Hrustic) – McGree (58 Goodwin), Duke (72 Maclaren).
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Astăzi, la Campionatul Mondial se joacă optimile Franța – Polonia (stadion Al Thumama, Doha, TVR1, ora 17.00) și Anglia – Senegal (stadion Al Bayt, Al Khor, TVR1, ora 21.00), iar, în continuare, în optimi se vor mai disputa:

Japonia – Croația (5 decembrie, stadion Al Janoub, Al Wakrah, TVR1, ora 17.00)
Brazilia – Coreea de Sud (5 decembrie, stadion 974, Ras Abu Aboud, Doha, TVR1, ora 21.00)
Maroc – Spania (6 decembrie, stadion Education City, Doha, TVR1, ora 17.00).
Portugalia - Elveția (6 decembrie, stadion Lusail, Al Daayen, TVR1, ora 21.00).
 
Cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc, Gheorghe Hagi, are o favorită la întrecerea din Qatar, selecționata Angliei.

„La Mondiale se duc cele mai bune echipe. Chiar dacă, în fotbal, diferențele nu mai sunt atât de mari, toți au învățat să joace tactic. În orice colț de lume, toți știu tactică. Cred că și soră-mea știe. La cât se vorbește despre fotbal și la cât e de mediatizat, a învățat. Totul se rezumă la un joc colectiv foarte bun, iar apoi la calitatea individuală a jucătorului, care poate face diferența. Contează, bineînțeles, și puterea fizică, puterea de a putea să alergi câte minute e nevoie, să poți face față rimului de joc, care e foarte ridicat, în momentul de față. Aici s-a schimbat fotbalul, la ritm și la rezistență. Favorita mea la Campionatul Mondial din Qatar este Anglia. Ei sunt foarte obișnuiți să joace în această perioadă de iarnă. Noi, toți ceilalți, stăm, ei joacă. Pot atinge o formă foarte bună. Se întâmpă să plece acasă de timpuriu și favorite, sunt tranziții. O dată poate ieși, o dată nu. O dată te poți duce sus, o dată poți pierde la limită. Una poate fi în formă mai bună, mai inspirată. Toate echipele mari au câștigat sau au pierdut meciurile la limită, așa cum s-a întâmplat și cu Brazilia. Totul e posibil“, a declarat Hagi, în prezent managerul tehnic al Farului Constanța, liderul Superligii.
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

La Campionatul Mondial s-a alcătuit și cea mai slabă echipă din faza grupelor, formată din jucători care au disputat cel puțin 60% dintre minutele celor trei partide din serii, notați de Sofascore, după cum precizează Daily Mail.

În echipă au fost astfel incluși: Meshaal Barsham (Qatar) - Alistair Johnston (Canada), Oscar Duarte (Costa Rica), Francisco Calvo (Costa Rica), Homam Ahmed (Qatar) - Mathew Leckie (Australia), Karim Boudiaf (Qatar), Abdulelah Al-Malki (Arabia Saudită), Tajon Buchanan (Canada) - Cristiano Ronaldo (Portugalia), Almoez Ali (Qatar).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Campionatul Mondial din Qatar
Final dramatic în seria H! Coreea de Sud iese din grupă, Uruguay pleacă acasă. Tabloul optimilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii