Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionatul Mondial din Qatar Germania și Belgia părăsesc competiția după faza grupelor!

ro

02 Dec, 2022 10:19 1509 Marime text
Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook „FIFA World Cup“.
 
  • De patru ori campioană a lumii, Germania a ocupat locul trei în grupa E, serie care a fost câștigată surprinzător de Japonia.
 
Două dintre forțele fotbalului, Germania și Belgia, au înregistrat contraperformanța de nu depăși faza grupelor Campionatului Mondial din Qatar. Iar după ce Belgia s-a clasat pe locul trei în grupa F, selecționerul Roberto Martinez și-a dat demisia.
 
De patru ori campioană a lumii, Germania a ocupat locul trei în grupa E, serie care a fost câștigată surprinzător de Japonia, cea care a învins atât „Mannschaft“, cât și Spania! Etapa a treia, ultima a grupei, a fost una cu adevărat nebună, în care, la un moment dat, pe parcursul celor două meciuri, erau calificate Japonia și out-siderul Costa Rica, iar Spania și Germania erau eliminate! Rezultatele au fost: Japonia – Spania 2-1 (Doan 48, Tanaka 53 / Morata 12) și Costa Rica – Spania 2-4 (Tejeda 59, Vargas 70 / Gnabry 10, Havertz 73, 85, Fullkrug 90+1), iar clasamentul final: 1. Japonia – 6p, 2. Spania – 4p (9-3), 3. Germania – 4p (6-5), 4. Costa Rica – 3p, primele două clasate, Japonia și Spania, mergând în optimi.  
 
Vezi cotele Superbet ale echipelor de la Mondial şi alege-ţi favorita!

Eșecul Spaniei în fața Japoniei a trimis acasă Germania. Ca și contra selecționatei germane, Japonia a fost condusă cu 1-0, dar a revenit pe tabelă. În cealaltă partidă, Costa Rica a condus la un moment dat cu 2-1, situație în care mergeau mai departe Japonia și selecționata din America Centrală! Ca să depășească seria, Germania avea nevoie ca Spania să nu piardă cu Japonia, ceea ce nu s-a întâmplat. Victoria cu Naționala Costa Rica a fost în zadar. Golul succesului Japoniei cu Spania a fost unul controversat, mingea părând să depășească linia de fund cu toată circumferința, dar sistemul VAR a fost de altă părere, iar reușita a fost validată.
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!
 
În optimi, Spania va întâlni Maroc, iar Japonia va avea ca adversară Croația (pe 5 decembrie, de la ora 17.00), cele două formații care au depășit grupa F, în care clasamentul a fost: 1. Maroc – 7p, 2. Croația – 5p, 3. Belgia – 4p, 4. Canada – 0p. Belgia a fost prima selecționată de calibru care a spus adio de timpuriu întrecerii din Qatar. În ultima etapă, selecționata belgiană, cu a sa generație de excepție, a înregistrat un 0-0 contra Croației, remiza fiindu-i insuficientă pentru a merge mai departe. Belgia a încheiat competiția cu o singură victorie și doar cu un gol marcat, golaveraj 1-2. Seria a fost câștigată de Maroc, învingătoare în ultima rundă contra Canadei cu 2-1 (Ziyech 4, Youssef En Nesyri 23 / Nayef Aguerd – 41 autogol).
 
Locul trei în grupa F, sinonim cu eliminarea, i-a fost fatal selecționerului Naționalei Belgiei, Roberto Martinez, care, la conferința de presă a partidei contra Croației, și-a anunțat demisia. El a fost al treilea tehnician care se desparte de o echipă eliminată în faza grupelor, după Carlos Queiroz (Iran) și Gerardo Martino (Mexic).        
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!
 
Vineri, 2 decembrie, se dispută ultimele partide din faza grupelor, în seriile G și H, după programul:
 
ora 17:00: Ghana - Uruguay, TVR 2, stadion Al Janoub (grupa H)
ora 17:00: Coreea de Sud - Portugalia, TVR 1, stadion Education City (grupa H)
ora 21:00: Camerun - Brazilia, TVR 1, stadion Lusail (grupa G)
ora 21:00: Serbia - Elveția, TVR 2, stadion 974 (grupa G).
 
Clasament grupa G: 1. Brazilia – 6p (calificată), 2. Elveția – 3p, 3. Camerun – 1p, 4. Serbia – 1p.
 
Clasament grupa H: 1. Portugalia – 6p (calificată), 2. Ghana – 3p, 3. Coreea de Sud – 1p, 4. Uruguay – 1p.
 
Celelalte optimi stabilite deja:
 
Olanda – SUA (3 decembrie, ora 17.00)
Argentina – Australia (3 decembrie, ora 21.00)
Franța – Polonia (4 decembrie, ora 17.00)
Anglia – Senegal (4 decembrie, ora 21.00)
Japonia – Croația (5 decembrie, ora 17.00)
Maroc – Spania (6 decembrie, ora 17.00).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Campionatul Mondial din Qatar
Mexic a ratat dramatic accederea în optimi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii