Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioanele Simona Amânar și Camelia Potec au efectuat premierea la etapa de la Deva a Campionatului Național de Super Rally (galerie foto)

ro

27 Aug, 2020 00:00 3863 Marime text
  • Pe primul loc la Deva s-a clasat Dani Oțil, umat pe podium de Jerome France și Costel Cășuneanu.
  • În cariera sa prodigioasă, Simona Amânar a obținut şapte medalii la Jocurile Olimpice, zece medalii mondiale şi cinci europene.
  • Camelia Potec a avut o carieră în natație de 20 de ani, interval în care a cucerit nenumărate titluri și a stabilit numeroase recorduri.
 
Deva a găzduit etapa inaugurală a sezonului 2020 al Campionatului Național de Super Rally. Premierea a fost efectuată de fostele mari sportive Simona Amânar (originară din Constanța) și Camelia Potec (ambele campioane olimpice).
Atât fosta gimnastă Simona Amânar Tabără, cât și Camelia Potec (fostă înotătoare, în prezent președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern) au petrecut o zi foarte frumoasă la competiția automobilistică. „Multumesc, Mihai Leu, pentru invitație! Campionatul National de Super Rally - Deva! O zi petrecută alături de echipa unui mare campion, a unui prieten: Mihai Leu!“, a fost mesajul Simonei Amânar. „O ediție reușită de Super Rally la Deva!“, a postat și Camelia Potec. „Dani Oțil și-a făcut cel mai frumos cadou înaintea zilei sale de naștere și s-a impus în etapa inaugurală a sezonului 2020 din Campionatul Național de Super Rally powered by Superbet. Jerome France a încheiat pe 2, iar campionul en-titre Costel Cășuneanu a completat podiumul de la Deva“, a informat Federația Română de Automobilism Sportiv.

A fost numită „gimnasta perfectă“

În cariera sa prodigioasă, Simona a obținut şapte medalii (trei de aur, una de argint şi trei de bronz) la Jocurile Olimpice, la ediţiile din 1996 (Atlanta) şi 2000 (Sydney), zece medalii mondiale (şase de aur şi patru de argint) şi cinci europene (două de aur, două de argint şi una de bronz). Cu echipa României, a câștigat patru titluri mondiale consecutive. La Jocurile Olimpice din anul 2000, cea care a fost numită „gimnasta perfectă“, fiind foarte bună la toate cele patru aparate, a realizat o săritură extrem de dificilă, care îi poartă de atunci numele. Totodată, alături de Nadia Comăneci, Simona este singura sportivă din România laureată (în 2001, la Londra) cu trofeul World Sports Awards (echivalent al Oscarului în Sport). De mai mulți ani, Simona este stabilită alături de familie la Timișoara.

Cel mai tânăr președinte de federație din România

Născută la Brăila, Camelia Potec a devenit campioană olimpică la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, în proba de 200 m liber. A avut o carieră în natație de 20 de ani, interval în care a cucerit nenumărate titluri naționale și a stabilit numeroase recorduri. Este multiplă medaliată și la Campionatele Europene (unde a cucerit aurul de patru ori) și la Mondiale. A devenit președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern pe 31 octombrie 2013, fiind, la 31 de ani, cel mai tânăr președinte de federație sportivă din România.

Sursa foto: Facebook (Simona Amânar, Camelia Potec, Federația Română de Automobilism Sportiv)  

Citește și:

Campania „Campionii strâng rândurile“ Cine a câștigat la licitație costumul de gimnastică al Simonei Amânar și medalia Elizei Samara

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, în vizită la noul bazin olimpic din Târgu Mureș

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii