Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ca în NBA! Alexi Pitu, al doilea marcator al Farului Constanța. Tânărul fotbalist celebrează într-un mod aparte golurile pe care le înscrie (GALERIE FOTO)

ro

16 Nov, 2022 00:00 2420 Marime text

 
  • Atacantul de 20 de ani are patru goluri și cinci pase decisive până acum în această ediție a Superligii.
  • Egalul contra Chindiei a ridicat la 11 numărul meciurilor consecutive în toate competițiile în care formația de pe litoral nu a mai pierdut, nouă dintre acestea fiind în Superligă!
  • Farul are șapte puncte avans față de a doua situată în ierarhia campionatului.
 
Liderul Superligii, Farul Constanța, intră în perioada de întrerupere a campionatului cu șapte puncte avans (41-34) față de a doua clasată, campioana en-titre, CFR Cluj, care are însă două meciuri în minus față de „marinari“.
 
În etapa a 18-a, Farul a remizat, 1-1, în deplasare în meciul contra Chindiei Târgoviște, rezultat care a ridicat la 11 numărul meciurilor consecutive în toate competițiile în care formația de pe litoral nu a mai pierdut, nouă dintre acestea fiind în Superligă! Marcatorul „marinarilor“ din partida jucată la Ploiești a fost Alexi Pitu, tânărul de 20 de ani ajungând la patru goluri până acum în această ediție de campionat, bilanț căruia i se adaugă și cinci pase decisive. Aflat la a doua etapă la rând în care înscrie, Alexi a celebrat și golul contra Chindiei așa cum o face în ultimul timp atunci când marchează, lipind palmele și punându-le sub cap, ca și cum ar dormi. Este un gest preluat de la un star din NBA a cărui evoluție o urmărește cu plăcere, baschetbalistul american Stephen Curry, de la Golden State Warriors, cel care recurge la acest gest, „Night Night“, pentru a marca reușita sa din teren. „Este un semnal pentru o treabă bine făcută în acea zi“, a explicat Stephen Curry.

 
Farul Constanța
Dacă nu ar fi făcut fotbal, lui Alexi Pitu i-ar fi plăcut în Formula 1. „Cred că aș fi fost un pilot bun“


 
Cu patru goluri la activ, Alexi Pitu este al doilea marcator al Farului, secondându-l pe Denis Alibec, cel care a înscris de șase ori până în prezent. Farul are cel mai prolific atac din Superligă, cu 33 de goluri, celelalte reușite aparținându-le lui Louis Munteanu (3), Gabriel Torje (3), Constantin Grameni (3), Andrei Artean (2), Adrian Petre - jucător care nu mai e la echipa de pe litoral (2), Vlad Morar (2), Ionuț Larie (1), Kevin Doukoure (1), Tudor Băluță (1), Enes Sali (1), Carlo Casap (1), Andrei Borza (1), Mihai Popescu (1) și Robert Moldoveanu (1). Pitu a înscris câte un gol în meciurile CFR Cluj - Farul 1-3 (în etapa a șaptea), Farul - U Cluj 2-0 (în etapa a 14-a), Farul - CS Mioveni 2-1 (în etapa a 17-a) și Chindia - Farul 1-1 (în etapa a 18-a).    
 
„Mi-aș fi dorit ca golul meu să fie cel al victoriei“
 
Desemnat MVP al partidei cu Chindia, Pitu a fost inclus în echipa ideală a etapei a 18-a. „A fost un meci disputat, Chindia e o echipă arțăgoasă, incomodă. Am încercat să ne facem jocul, cred că am făcut-o bine, dar am primit acel gol (n.r. în minutul 90+1, din penalty) și, din păcate, am făcut egal. Mi-aș fi dorit ca golul meu să fie cel al victoriei, dar și să fi marcat mai mult. Sperăm ca la partidele următoare să câștigăm. Avem o serie foarte bună, ne gândim să fim acolo sus, dacă pierdem e ceva nemaiîntâlnit pentru noi. Acest egal nu vine prea bine. În acest an, mai avem trei etape în Superligă și un meci în Cupă, din care sperăm să obținem maximum de puncte“, a declarat Alexi Pitu, pentru Farul TV.

 
Pe locul întâi în Superligă, echipa Farul e neînvinsă de peste două luni. Hagi, după meciul contra Chindiei - „Acesta e fotbalul. Au contat mici detalii“ (GALERIE FOTO)

 
„Niciodată nu reușeam să-l anticipez“
 
Pentru Chindia a înscris de la punctul cu var căpitanul formației târgoviștene, Cristian Neguț. În fața sa, în poarta Farului, a stat Marian Aioani, fost jucător la Chindia. „Știam că vom întâlni o echipă în formă, noi am încercat să practicam cel mai bun fotbal al nostru. Din păcate, nu a fost să fie o victorie pentru noi. Încă de când eram la Chindia, mi se părea foarte ciudat cum bate Neguț penalty-urile, niciodată nu reușeam să-l anticipez. Nici de această dată nu i-am apărat lovitura. Este important însă că nu pierdem, reușim să acumulăm puncte și sperăm să strângem din ce în ce mai multe până la finalul sezonului. Avem trei săptămâni de pregătire în perioada de întrerupere a campionatului, în care trebuie să ne antrenăm foarte bine, să tragem tare și să muncim mai mult de cât am făcut-o până acum“, a menționat Marian Aioani, potrivit sursei citate.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Sondaj de opinie
Credeți că Farul Constanța va deveni campioana României în sezonul 2022/2023 al Superligii?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii