Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Brațe de fier, Constanța!“ Invitați din patru orașe, pe litoral, la un antrenament al ACS Skandenberg. Pregătire intensă (galerie foto)

ro

19 Aug, 2020 00:00 3511 Marime text
  • Înfiinţată în acest an, Asociația „Club Sportiv Skandenberg Constanța“ are ca scop activitatea sportivă în domeniul skandenberg.
  • La un antrenament au participat și Alin Nedelescu (Pitești), Alex Străuțiu (Sibiu), Radu Tudor (Brașov) și Daniel Șinca (Ploiesti).
  • În 2019, Constanţa a găzduit Campionatul Mondial de skandenberg.
 
Antrenament special la Asociația „Club Sportiv Skandenberg Constanța“, sportivii cu brațe de fier din municipiu având patru invitați din afara județului.  
„Clubul nostru a găzduit în cadrul sălii Fit Gym Constanța un antrenament intens. Am avut onoarea de a îi avea invitați pe Alin Nedelescu (Pitești), Alex Străuțiu (Sibiu), Radu Tudor (Brașov) și Daniel Șinca (Ploiesti) ce au ridicat semnificativ nivelul antrenamentului și ținem să le mulțumim pe această cale și îi mai așteptăm și în viitor! Mulțumim tuturor pentru prezență și vă așteptăm în număr cât mai mare la următoarele antrenamente! Brațe de fier, Constanța!“, a fost mesajul de pe pagina de Facebook a clubului. Înfiinţată în acest an, Asociația „Club Sportiv Skandenberg Constanța“ funcționează ca o societate nonprofit si are ca scop activitatea sportivă, atât pentru amatori, cât şi de performanță, în domeniul skandenberg.

53 de țări prezente la Constanța, la Mondiale

Anul trecut, timp de o săptămână, Constanţa a fost capitala skandenbergului mondial, prin găzduirea, la Pavilionul Expoziţional, a Campionatului Mondial de skandenberg (ediţia a 41-a), dar şi a întrecerii similare pentru persoanele cu dizabilităţi (ediţia a 22-a). În jur de 1.000 de sportivi şi sportive, reprezentând 53 de ţări din întreaga lume, şi-au măsurat forţele la Constanţa, într-un eveniment planetar, organizat de Asociaţia Română de Skandenberg „Braţ de Fier“ şi „World Armwrestling Federation WAF“, cu finanţarea Primăriei municipiului Constanţa şi cu sprijinul altor parteneri, printre care şi Direcţia pentru Sport a judeţului Constanţa. România a avut înscrişi în concurs peste 85 de atleţi şi cinci para-atleţi, campioni naţionali, europeni sau chiar mondiali, printre care multiplul campion mondial Ion Oncescu.

Sportivi și arbitri, în top

De la Campionatul Mondial nu au lipsit nici constănţenii (atât sportivi, cât şi arbitri), iar doi dintre sportivi, Cristi Migit şi Ion Grosu, au şi urcat pe podium. Ambii au cucerit medalia de bronz, Cristi Migit la tineret, categoria -90 kg, braţul drept, iar Ion Grosu la Grand Masters, categoria +100 kg, braţul stâng. În concurs au evoluat alţi doi constănţeni, Denis Ionescu (la seniori, categoria -110 kg, braţul drept) şi Mihai Gula (la juniori, categoria -80 kg, braţul drept), însă ei nu au reuşit să urce pe podium. Mihai Gula e dublu campion naţional al categoriei. Ca arbitri au oficiat de la Constanţa Deniz Ibram (ridicat cu această ocazie la rangul de WAF Master Referee) şi Tiberiu Mihalcea (WAF Senior Referee, MC al evenimentului si antrenorul lui Cristi Migit şi Ion Grosu).

Sursa foto: Facebook (ACS Skandenberg Constanța)

Citește și:

Deniz Ibram a urcat pe scara arbitrajului Cristi Migit şi Ion Grosu, medaliaţii Constanţei la Campionatul Mondial de skandenberg

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii