Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Mazilu, cel mai bun tânăr atacant din Superligă „Dau totul pentru Farul și vreau să marchez cât mai multe goluri aici“

ro

18 Mar, 2023 16:09 1891 Marime text

 
• Fotbalistul de 17 ani a înscris până acum patru goluri în campionat, câte unul în meciurile cu Universitatea Craiova, UTA, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Rapid.
 
La 17 ani, juniorul Adrian Mazilu, de la Farul Constanța, este cel mai bun tânăr atacant din Superligă. Ascensiunea sa fulminantă la nivel de seniori a apărut în sezonul în care echipa de pe litoral luptă pentru titlul de campioană, „marinarii“ fiind primii în clasament la startul turneului play-off, cu zece etape înainte de încheierea stagiunii.
 
„Pentru mine, faptul că am fost desemnat cel mai bun tânăr atacant din Superligă nu înseamnă nimic, întrucât e doar începutul, iar în continuare sper să am evoluții cât mai bune, dând totul pentru echipă. În play-off, va fi o luptă foarte grea, sunt zece partide extrem de dificile, trebuie să o luăm pas cu pas și să câștigăm toate meciurile. Cu antrenamente și odihnă bune, eu zic că putem face față și să rămânem pe prima poziție. Suporterii ne încurajează la fiecare meci, sperăm ca și în play-off să fie stadionul plin la fiecare confruntare“, a declarat Adrian Mazilu, pentru Farul TV.
 
Tânărul fotbalist a înscris până acum patru goluri în campionat, câte unul în meciurile cu Universitatea Craiova, UTA, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Rapid. „Sper să continui serie golurilor în play-off, dar și să marcheze toți atacanții, căci toți suntem buni. Să aducem victorii cu golurile noastre, iar Farul să rămână pe locul întâi. Cu Rapid am marcat cu dreptul și mă bucur că am reușit să înscriu. Ne înțelegem bine toți trei din atac: Denis Alibec, Louis Munteanu și eu. Exersăm la antrenamente, lucrăm unul cu altul, ne înțelegem bine, iar aceasta se vede și în meciuri, marcând foarte multe goluri“, a mai spus Adrian Mazilu, potrivit sursei citate.
 
Farul are cea mai mică medie de vârstă din campionat, 22,8 ani, iar Mazilu crede că acest lucru contează în lupta pentru titlu. „Aducem prospețime în echipă, iar cu jucători tineri și experimentați putem face o echipă cât mai bună și să ne batem pentru primul loc. Un titlu la seniori ar avea o valoare imensă pentru mine. Tot ce mi s-a întâmplat în acest an a fost din scurt, nu mă așteptam, sper să câștigăm campionatul. Se poate spune că în play-off avem un avantaj prin prisma faptului că am câștigat 22 de puncte în sezonul regular contra echipelor din play-off, dar nu ne interesează acest lucru, noi vrem să câștigăm toate partidele. Colegii experimentați ne încurajează pe noi, cei tineri, și ne dau încredere. Avem ce învăța de la ei“, a punctat Adrian Mazilu.
 
Cluburile din Superligă au obligativitatea de a avea în permanență pe teren un jucător Under-21 (născut începând cu 1 ianuarie 2000). Până acum în actualul sezon, au debutat 25 de jucători U-21, cei mai mulți la Farul Constanța și la FC Voluntari (câte 4), Șapte jucători U-21 au marcat în premieră în Liga 1, printre care și Alexi Pitu, Borza și Mazilu, de la Farul. Echipa de pe litoral a folosit cei mai mulți jucători U-21, 14, și este formația cu cele mai multe goluri (19) marcate de asemenea jucători. Gruparea de pe litoral are și cei mai mulți marcatori U-21, șase. Pe podiumul golgeterilor U-21 din Superligă se situează Pitu (ex-Farul) - locul 2 (cu 5 goluri), L. Munteanu, Grameni și Mazilu - locul 3 (cu câte patru goluri).    
 
Grație evoluțiilor sale de la Farul, Adrian Mazilu a fost declarat, la 17 ani, tricolorul lunii februarie. „Este o mândrie pentru mine, sper să o țin tot așa, să am evoluții cât mai bune și, de ce nu, să mai câștig asemenea trofee. Acum nu mă interesează în mod deosebit că se vorbește că mai multe echipe mă vor. Sunt la Farul, ea e echipa mea, dau totul pentru ea și vreau să marchez cât mai multe goluri aici“, a punctat Mazilu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
UPDATE
Adrian Mazilu, tânărul atacant al Farului Constanța, votat tricolorul lunii februarie. Trei „marinari“ în top șase!

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii