Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„A boxat ca o senioară“ Amalia Niță, din Lumina, din nou regină a Europei și desemnată cea mai bună sportivă a întrecerii continentale

ro

07 Oct, 2022 00:00 2555 Marime text

 
  • Sportiva constănțeană s-a impus la categoria 66 kg, cucerind aurul, și a etalat un box de înaltă clasă, în ciuda faptului că, încă de la prima partidă, s-a confruntat cu dureri la mâna stângă.
 
Amalia Niță, originară din localitatea constănțeană Lumina, și-a păstrat titlul de campioană europeană de junioare la box, cucerit anul trecut, în Georgia, la Tbilisi. Ediția 2022 a întrecerii continentale s-a disputat în Italia, la Montesilvano, iar Amalia a făcut iarăși furori în ring.
 
Sportiva constănțeană s-a impus la categoria 66 kg, cucerind aurul, și a etalat un box de înaltă clasă, în ciuda faptului că, încă de la prima partidă, s-a confruntat cu dureri la mâna stângă. În finală, Amalia a dispus fără probleme de o reprezentantă a țării gazdă, iar întreaga evoluție a campioanei din turneu a făcut să fie desemnată cea mai bună sportivă a Europenelor. Totodată, constănțeanca a fost singura campioană continentală din 2021 care a reușit să-și păstreze titlul cu ocazia competiției din Italia!  
 
România a cucerit la Montesilvano cinci medalii (una de aur și patru de argint), bilanț care a situat lotul tricolor în primele zece țări ale competiției, din 23 delegații de participante.
 
„Campioana noastră, Amalia Niță, declarată și «cea mai valoroasă sportivă a acestui European», a fost și singura participantă de la această competiție care și-a păstrat coroana europeană cucerită în urmă cu 15 luni la Europenele de la Tbilisi.
 
«Junioara din România, Amalia Niță, a boxat ca o senioară la Montesilvano și a devenit boxerul unic al europenelor care și-a apărat cu succes coroana câștigată anul trecut. Boxul inteligent al Amaliei, care a dominat toate competițiile la care a participat în ultimele 16 luni, a făcut să aibă cea mai ușoară finală feminină a europenelor. Niță nu este doar cea mai puternică sportivă a categoriei 66 kg, dar a avut și tehnică și viteză și lovituri cu o sincronizare perfectă care au făcut ca italianca Amâna Golinelli să nu aibă nicio șansă în această finală», a titrat site-ul oficial al federației europene de box. Felicitări tuturor! Sus România!“, este mesajul Federației Române de Box.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Box, Cătălin Marian Niță)
 
Citește și:
 
Box
Amalia Niță, din Lumina, din nou campioană europeană! „Și-a apărat coroana în stil de mare campioană“ (GALERIE FOTO)

 
Box. Amalia Niță, campioana europeană din Lumina
Are joc de picioare de la dansuri populare și îi place să se plimbe prin ploaie (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii