Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valoarea bonurilor de masă crește la 30 de lei de la 1 iulie!

ro

10 Jun, 2022 00:00 3759 Marime text
  • În prezent, valoarea maximă a tichetului de masă este de 20,17 lei/zi
 
Vești bune pentru români! Tichetul de masă va avea, începând cu 1 iulie 2022, o valoare maximă de 30 lei, față de aproximativ 20 de lei, cât este acum. Voucherele de vacanță acordate bugetarilor vor putea fi folosite și pentru acoperirea cheltuielilor taberelor școlare ale copiilor beneficiarilor.
 
Prin proiectul de lege, care va modifica Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare și care a fost adoptat miercuri, 8 iunie de deputați, în calitate de cameră decizională, se va da posibilitatea angajatorilor, începând cu 1 iulie, de a acorda salariaților tichete de masă pentru fiecare zi lucrată în valoare maximă de 30 lei pe zi. Valoare va fi valabilă până în martie 2023.


În prezent, valoarea maximă a tichetului de masă este de 20,17 lei/zi, stabilită prin ordinul comun al Ministerului Finanțelor și cel a Muncii și Solidarității Sociale nr. 366/209/2022. 



Proiectul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial al României.
 
O altă modificare vizează voucherele de vacanță, care vor putea fi folosite și de copiii titularilor pentru plata cheltuielilor taberelor școlare, naționale sau tematice, care au loc pe teritoriul României. Actualmente, voucherele de vacanță pot fi folosite doar pentru plata cheltuielilor cu serviciile de călătorie și divertisment, dacă se regăsesc într-un pachet turistic.
 
Bucurie pentru salariaţii români! Valoarea unui tichet de masă a fost majorat. Urmează promulgarea legii (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii