Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

12 persoane, botezate la Congresul „Iubirea nu se termină niciodată“, organizat de Martorii lui Iehova la Constanța (galerie foto)

ro

09 Sep, 2019 00:00 5289 Marime text

Între 30 august și 1 septembrie, Casa de Cultură Constanța a găzduit unul dintre cele mai mari congrese organizate de Martorii lui Iehova în anul 2019. Evenimentul a avut loc pe șase continente, în peste 200 de țări și teritorii, în peste 400 de limbi.
 
Începând cu luna mai 2019, Martorii lui Iehova organizează, în mai multe țări, congrese de trei zile cu tema „Iubirea nu se termină niciodată”. La congresul de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța au participat circa 1.000 de persoane. Pentru organizarea și desfășurarea congreselor internaționale au fost alese 22 de orașe mari din 18 țări. În total, circa 140.000 de delegați din diverse țări iau parte la aceste evenimente.
 
În armonie cu principiile biblice, la Congresul Regional al Martorilor lui Iehova, ce a avut loc în perioada 30 august și 1 septembrie la Casa de Cultură din Constanța, 12 persoane au urmat modelul lăsat de Isus și s-au botezat. „Decizia de a se boteza este o decizie personală. Martorii lui Iehova nu obligă pe nimeni să facă acest pas. Pentru a fi botezată ca martor al lui Iehova, o persoană trebuie în primul rând să își aducă viața în armonie cu principiile morale Bibliei”, a declarat Alexandru Rîcian, purtător de cuvânt local pentru Martorii lui Iehova.
 
Fiind întrebat ce efecte va avea la nivel familial decizia de a deveni martori ai lui Iehova, Sebastian F., care s-a botezat cu această ocazie, ne-a spus următoarele: „Pot spune, cu siguranță, că fericirea și echilibrul la care am visat au devenit realitate în familia mea; tot efortul depus a meritat pe deplin. Familia mea este fericită și mândră de schimbările minunate pe care le-am făcut în viață”.
 
De asemenea, o tânără de 16, Cristina L., a explicat decizia de a se boteza și relațiile cu colegii de școală și cu rudele. „Botezul mi-a deschis ușa celei mai bune vieți îndrumate de Iehova, Dumnezeul meu iubitor. În urma acestui pas sunt mai motivată să îi ajut pe ceilalți oameni, inclusiv pe colegii și pe rudele mele, să îl cunoască pe Dumnezeu și scopurile sale minunate cu privire la oameni”, a dezvăluit tânăra.
 
În fiecare an, peste 200 000 de persoane se botează și devin Martori ai lui Iehova. La nivel mondial, există peste 8,5 de milioane de Martori ai lui Iehova în 240 de țări și teritorii. În România, numărul Martorilor lui Iehova este de peste 40.000 de persoane. Mai multe informații despre botezul creștin se găsesc pe site-ul oficial - jw.org.
 
Sursa foto: Martorii lui Iehova Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii