Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ghimbirul face minuni pentru sănătate

ro

24 Jun, 2020 00:00 1417 Marime text
  • Rădăcina de ghimbir poate fi consumată în stare proaspătă, sub formă de pulbere, uscată, sau sub formă de ulei sau suc
Folosit de mii de ani ca remediu homeopat, ghimbirul are multiple beneficii pentru întreg organismul. De pildă, acesta contribuie la sănătatea scalpului, fiind un aliat de nădejde împotriva mătreții, potrivit sfatulmedicului.ro.
Cele mai importante beneficii ale ghimbirului asupra sănătății întregului organism includ sprijinul oferit pentru o bună digestie, inclusiv prin calmarea durerilor abdominale, prevenirea amețelilor și a vertijului, prevenirea efectelor secundare ale chimioterapiei, tratarea reumatismului, îngrijirea pielii și chiar tratarea căderii părului.
Foarte important, ghimbirul este, totodată, un foarte bun antiinflamator și antiseptic, așa încât efectele sale benefice includ și combaterea inflamațiilor și a infecțiilor.
De asemenea, ghimbirul încarcă organismul cu energie, datorită proprietăților sale stimulente, ajută la pierderea în greutate, dar și la îmbunătățirea circulației sanguine.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii