Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul USR pentru deschiderea curților școlilor, readoptat de Parlament  

ro

07 Dec, 2022 13:04 1490 Marime text


Proiectul USR pentru acces liber pe terenurile de sport din școli, astfel încât copiii să aibă posibilitatea de a se juca într-un mediu sigur, a fost adoptat, din nou, de Parlament.


Proiectul adoptat astăzi de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională, a fost depus de USR în iunie 2022, după ce o primă lege cu obiect similar a fost blocată de Guvernul Ciucă printr-o sesizare la Curtea Constituțională.

Ca urmare, porțile școlilor au rămas închise cu lacătul și milioane de copii au fost forțați să se joace în continuare printre mașini, în locuri periculoase.

Odată promulgată legea adoptată astăzi, accesul în spațiile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ va fi permis și gratuit tuturor copiilor și tinerilor cu vârsta peste 18 ani care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional.

În termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a legii, unitățile de învățământ vor fi obligate să introducă în regulamentele de funcționare prevederi privind accesul și modul de utilizare a spațiilor și terenurilor de sport, precum și orarul de acces, după orele de program, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare.

Cu doar 8% dintre români care practică un sport, România este codașă între statele Uniunii Europene în ceea ce privește practicarea sportului și mișcării. Situația a fost agravată de pandemie, când lipsa activităţii fizice şi a relaţionării socio-afective a generat efecte negative asupra dezvoltării şi stării de bine a copiilor, prin inactivitate şi sedentarism, prelungirea timpului de utilizare a diverselor ecrane, afectarea somnului şi alimentaţiei.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii