Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îngrijorare. Deputatul Bogdan Bola “Angajații din cadrul ABADL nu vor reuși să igienizeze plajele extinse. Este nevoie de forță de muncă și de utilaje suplimentare”

ro

31 Mar, 2021 00:00 3657 Marime text
 
  • Fost director al ABADL, actualmente deputat de Constanța, Bogdan Bola a solicitat Ministrului Mediului suplimentarea efectivului de oameni și utilaje necesare Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral pentru a curăța și întreține sectoarele de plajă de pe litoral
  • Solicitarea parlamentarului vine în contextul în care, începând de anul trecut sunt în plină desfășurare lucrările din cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere
  • La începutul lunii mai, plaja din Mamaia va avea cu 70 de noi hectare de plajă iar la finalul proiectului pe fonduri europene, litoralul nostru se va mări cu peste 230 de hectare de plajă

În calitate de deputat de Constanța, Bogdan Bola (PNL) anunță că a solicitat Ministrului Mediului suplimentarea efectivului de oameni și utilaje necesare Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral pentru a curăța și întreține sectoarele de plajă de pe litoral.
Solicitarea parlamentarului vine în contextul în care, începând de anul trecut sunt în plină desfășurare lucrările din cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere faza II (2014-2020) - “Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Mamaia”.

La începutul lunii mai, plaja din Mamaia va avea cu 70 de noi hectare de plajă iar la finalul proiectului pe fonduri europene, litoralul nostru se va mări cu peste 230 de hectare de plajă.

Pentru toate acestea, dar și pentru sectoarele deja existente, angajații din Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța, parte a ABADL trebuie să realizeze lucrări complexe de întreținere și curățenie pe litoral, care să asigure valorificarea la maxim a potențialului turistic al plajelor Mării Negre.
"Însă oricât de mult ar încerca, acei oameni care își încep munca după căderea serii nu vor putea face față acestei uriașe provocări.Din păcate, cu toate că discutăm despre un sector strategic al economiei locale și naționale, lipsa utilajelor și a oamenilor calificați îi împiedică pe cei de la S.G.A. Constanța să își îndeplinească sarcinile așa cum se dorește de la ei, fără a purta vreo vină măcar. Volumul foarte mare de lucrări și complexitatea acestora (în plin sezon estival), amploarea răspândirii fenomenului algal, toate acestea depășesc cu mult capacitatea de intervenție a ABADL - S.G.A. Constanța. Rezultatul? Un număr foarte mare de plângeri și sesizări referitoare la disconfortul generat de prezența pe mal și în apa de mică adâncime a unor cantități însemnate de alge intrate în descompunere, prezența gunoaielor de tot felul de pe nisip. Prezența acestora este un factor detrimental pentru igiena plajelor și pentru desfășurarea normală a activitaților turistice în zona plajelor", susține Bogdan Bola, care a condus timp de aproape un an de zile, Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral.

Citește și:

Noi sectoare de plajă în curs de reabilitare în următorii ani
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii