Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Huţucă (PNL) - „Creşte contribuţia pe care un român o face la Pilonul II de pensie, în prima fază la 5% şi ulterior la 6%”

ro

09 Jan, 2020 00:00 1848 Marime text

Deputatul PNL Bogdan Huţucă spune că guvernul va creşte contribuţia pe care un român o face la Pilonul II de pensie, în prima fază la 5% şi ulterior la 6%. “Este evident pentru toată lumea că actualul sistem va da faliment peste câţiva ani, când generaţia "decreţeilor" va ieşi la pensie, deoarece pur şi simplu nu vor fi destui români care să muncească şi care să plătească pensiile celor care au astăzi sub 50 de ani şi care acum contribuie cu o grămadă de bani.
Tocmai de aceea, treptat trebuie să ne asigurăm că există un sistem care să le ofere românilor pensionari o sumă de bani conformă cu contribuţiile şi cu munca depusă de ei în zeci de ani de activitate.

Prin această măsură, la buget se colectează mai puţini bani care să fie cheltuiţi imediat de politicieni. În schimb, banii se adună într-un fond ce aparţine strict românilor. Cel mai important lucru este să asigurăm libertatea românilor de a decide ce vor să facă cu banii lor, fără a-i ţine captivi unui sistem de stat ineficient, incorect şi incompetent”, apreciază parlamentarul constănţean.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii