Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fina de cununie a lui Constantinescu Sevil Shhaideh, fost director la CJC, propunerea PSD pentru a-i lua locul lui Dragnea?

ro

16 May, 2015 00:00 5138 Marime text
Vineri, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis condamnarea lui Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la un an de închisoare cu suspendare, în Dosarul Referendumului. După vestea primită, vicepremierul Liviu Dragnea a decis să îşi dea demisia din toate funcţiile deţinute la PSD. La scurt timp, a început să se vehiculeze şi prima variantă posibilă pentru a-i lua locul lui Dragnea. Surse din PSD au declarat, pentru stiripesurse.ro, că locul lui Dragnea ar putea fi ocupat de actualul secretar de stat, Sevil Shhaideh.
 
Sevil Shhaideh s-a numărat printre primii secretari de stat pentru care Victor Ponta a semnat din prima zi de la instalare. A ajuns alături de Liviu Dragnea după ce anterior ocupase funcţia de director al Direcţiei Generale de Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, având şi calitatea de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR). Între 1993 şi 2007, a fost Director Sisteme Informatice în CJC.
 
Legăturile cu fostul său superior, Nicuşor Constantinescu, şi cu cel actual, Liviu Dragnea, merg însă dincolo de graniţele serviciului. Pe 4 iunie 2011, Sevil Sumanariu devenea doamna Shhaideh. Martori la eveniment au fost preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, şi Liviu Dragnea, în calitate de naşi. La un an şi şapte luni de la fericitul eveniment, Sevil Shhaideh, fostă Sumanariu, devenea secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice condus de Liviu Dragnea. Sevil Shhaideh este absolventă de ASE şi declară că deţine interese la compania ROSYR Internaţional SRL.
 
Pe de altă parte, senatorul Nicolae Moga, preşedintele interimar al PSD Constanţa, a declarat, vineri, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Judeţean lărgit, că, din ce ştie el, Sevil Shhaideh nu va accepta niciodată funcţia de ministru al Dezvoltării. Moga a subliniat însă că Sevil Shhaideh este „un superprofesionist“ apreciat atât în Constanţa, pe vremea când era director în cadrul Consiliului Judeţean, cât şi la Bucureşti.

Întrebat dacă, în opinia sa, legăturile de familie ale lui Sevil Shaidehh ar putea fi un impediment în numirea sa la conducerea Ministerului Dezvoltării, liderul PSD Constanţa a mărturisit că nu crede că problema se va pune în aceşti termeni. Nicolae Moga a precizat că, dacă se va cere susţinerea PSD Constanţa pentru Shaidehh, organizaţia îl va acorda necondiţionat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii