Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Ghinea - „Hai să știm prin lege cine ne sunt securiștii”

ro

17 Mar, 2021 10:49 3206 Marime text



Cristian Ghinea a transmis un mesaj pe rețelele de socializare cu privire la moțiunea simplă depusă de PSD împotriva lui Claudiu Năsui, cât și despre legea pentru instituirea registrului securiștilor

„Hai să știm prin lege cine ne sunt securiștii

Am fost in plenul Senatului la citirea moțiunii depusă de PSD împotriva lui Claudiu Nasui și am asistat la răspunsul său. Este un discurs antologic pe care vă recomand să-l urmăriți, mai ales partea de final unde Claudiu restabilește adevărul: tatăl său a fost condamnat pentru că a părăsit ilegal România pe vremea lui Ceaușescu și judecătorul care l-a condamnat a fost apoi ministru în guvernul Ion Iliescu - Petre Roman.

Claudiu a mai avut două bunici în pușcăriile comuniste – una pentru că a ajutat partizanii din munți, cealaltă pentru că era din familie de chiaburi. Dar cel mai important punct mi se pare legea pe care Claudiu a depus-o azi în Parlament. Pentru ca să terminăm cu gargara privind cine sunt urmașii securiștilor. De astăzi avem inițiativă legislativă prin care propunem ca CNSAS să publice registrul lucrătorilor de Securitate și al rudelor până la gradul 2. Un exercițiu de transparentizare prin care putem să urmărim cine este și cine nu este din familie de securiști.

Am ratat lustrația la vremea respectivă, haideți măcar să știm cine sunt urmașii securiștilor. Parlamentarii PSD și AUR care au semnat o moțiune în care ne acuză că suntem copii de securiști (n.b.- tata a fost dulgher și acum este pensionar nespecial) au acum ocazia să voteze legea pentru instituirea registrului securiștilor”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii