Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„La mulți ani minunați!“ Fostul fotbalist și antrenor Ion Răuţă, directorul CS Victoria Cumpăna, a schimbat prefixul

ro

12 Aug, 2020 00:00 3409 Marime text
  • Ion Răuță a jucat ca portar, o bună perioadă petrecând-o şi la FC Farul.
  • Răuță a avut rezultate și ca antrenor la echipa de pe litoral.
  • De mai mulți ani, se dedică muncii în administrația sportivă, conducând CS Victoria Cumpăna.
Ion Răuță, directorul Clubului Sportiv Victoria Cumpăna, și-a serbat ziua de naștere, ajungând la vârsta de 60 de ani și schimbând astfel prefixul.
„La mulți ani, puștiule!“, „ La mulți ani cu sănătate și bucurii alături de cei dragi!“, „Cele mai sincere urări de împliniri frumoase și de multe bucurii cu ocazia zilei de naștere!“, „La mulți ani minunați!“ sau „La mulți ani cu sănătate și prietenie veșnică!“, au fost câteva dintre urările apropiaților. Născut în judeţul Călăraşi, la Dragalina, Ion Răuță este stabilit la Constanţa de mulţi ani. A jucat fotbal ca portar, o bună perioadă petrecând-o şi la FC Farul. Între anii 1992 şi 1995 a ocupat un post în administraţia clubului, în paralel cu activitatea de antrenor la Viitorul Dorobanţu (devenită ulterior Jandarmii Dorobanţu), cu care a urcat din Liga a 5-a până la Liga a 3-a, unde a antrenat un an. Apoi a lucrat la Centrul de Copii şi Juniori al Farului, unde a pregătit portarii. Au urmat zece ani (1999 - 2009) în care a fost secund la echipa mare, la care a antrenat şi goal-keeperii, contribuind şi el la marile performanţe ale echipei de la mijlocul anilor 2000.

Alături de Bănică Oprea, a salvat Farul de la retrogradare


În 2009, Ion Răuţă a plecat ca antrenor principal la Unirea Slobozia, unde a activat un sezon şi jumătate. După aceea, pentru încă atât, a fost antrenor de portari în Arabia Saudită (la Al-Ettifaq), iar un sezon a ocupat aceeaşi funcţie în Emiratele Arabe Unite (la Dubai). Din iarna lui 2013, s-a întors la FC Farul, fiind solicitat de preşedintele Neculai Tănasă ca antrenor de portari. Apreciat de suporterii FC Farul pentru devotamentul său faţă de culorile alb-albastre, Ion Răuţă a activat pentru o perioadă, din aprilie 2013, şi ca antrenor principal al FC Farul. Întâi a preluat echipa, alături de un alt farist pur-sânge, Bănică Oprea, într-o situaţie deosebit de grea în clasament, dar, în final, după un adevărat tur de forţă, cei doi au reuşit să salveze Farul de la retrogradare! Ulterior, Ion Răuţă a antrenat, ca principal, şi la Dunărea Călăraşi. A fost implicat și în pregătirea micilor fotbalişti de la Victoria Cumpăna, dar a activat și în Irak, unde a făcut parte din staff-ul tehnic al lui Ion Marin la o echipă din primă ligă a acelei ţări, Al Minaa.

Citește și:

Interviu online cu Ion Răuţă, directorul CS Victoria Cumpăna Turneul final al Cupei Satelor, organizat fără reproş la Cumpăna. Mesajul reprezentanţilor FRF

„Sunt cu sufletul şi cu gândul alături de voi“ Ion Răuţă nu se desparte de tricoul FC Farul nici în Irak

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii