Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnasta Maria Holbură, din Constanţa, pasionată de pictură „Pensula și paleta de culori completează salturile, șuruburile și flicurile”

ro

27 Feb, 2021 00:00 2555 Marime text
  • Maria Holbură s-a apropiat de pictură în urmă cu patru ani, iar această pasiune o relaxează foarte mult.
  • Formată la CSS1 Constanţa, iar în prezent legitimată la CS Farul, Maria e calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
  • Tată gimnastei, Ion Holbură, a practicat luptele.
 

Gimnasta constănţeană Maria Holbură, de la CS Farul Constanţa, este campioană în concursuri, dar arată talent şi la pictură. Aceasta este una dintre marile sale pasiuni, pe care a descoperit-o în urmă cu patru ani şi care o relaxează.

Componentă a lotului naţional de senioare şi calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Maria s-a apropiat de pictură în 2017, pe când era la Deva. „Mai mergeam la un mall, unde era un stand de tablouri, de unde am cumpărat mai multe picturi. Aşa a început apropierea mea de acest domeniu. Pictez ce îmi place pe moment. Mai vin uneori de la antrenament, nu mi-a ieşit ceva sau am fost obosită, iar în cameră mă apuc să pictez şi îmi trece”, povesteşte gimnasta într-un filmuleţ postat pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică, unde se menţionează: „Când pensula și paleta de culori completează salturile, șuruburile și flicurile din sala de gimnastică! Maria Holbură, calificată la Jocurile Olimpice de vară de la Tokio, împărtășește cu noi toți care este pasiunea care o relaxează la finalul unui antrenament de gimnastică”.

„În timpul liber, îmi place să desenez, să colorez, să pictez, să ascult muzică și să îmi fac curat în cameră. În ce privește alte sporturi, îmi place foarte mult patinajul artistic”, spunea Maria Holbură, anul trecut, într-un interviu acordat ZIUA de Constanţa. Gimnasta îşi ia peste tot cu ea intrumentele de pictat, iar cel mai repede a realizat un tablou în două zile.
 

Tatăl său a făcut lupte de performanţă

Maria este fiica fostului luptător constănţean Ion Holbură. „Faptul că și tatăl meu a făcut sport de performanță m-a ajutat destul de mult, deoarece îmi explica de mică prin tot ce a trecut el. Prin performanțele mele, vreau să îl întrec”, spune campioana.

Ea a început gimnastica la vârsta de cinci ani, fiind adusă la sala de gimnastică, la CSS1 Constanţa, de Sorin Bechir şi inclusă în grupa pregătită de Mirela Szemerjai şi de el. Formată la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, Maria a fost transferată, de la începutul lui 2016, an în care a făcut trecerea la seniorat, la CS Farul Constanţa. Din 2013, a devenit componentă a lotului de junioare, după care a fost promovată la lotul de senioare al României.
 

Antrenamente la Bucureşti

În prezent, Maria se pregăteşte la Bucureşti, după ce Federația Româna de Gimnastică a decis ca lotul olimpic şi naţional de la Deva, cu gimnastele Silviana Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Maria Holbură (toate trei de la CS Farul Constanţa), Daniela Trică și Antonia Duță, împreună cu antrenorii Liliana Cosma, Nicolae Forminte (CS Farul) și Florin Cotuțiu, să se mute la Bucureşti, pentru antrenamente centralizate în sala CS Dinamo, de la începutul acestei luni, alături de Larisa Iordache, care este antrenată de Lacrămioara și Cristian Moldovan.

Sursa foto: Captură video de pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică.


Citeşte şi:

Din lot fac parte şi trei sportive de la CS Farul Constanţa
Gimnastele tricolore au început pregătirea la Bucureşti


Interviu cu gimnasta Maria Holbură, care va participa la Jocurile Olimpice
„La Campionatul Mondial, am trăit și fericirea, și amărăciunea“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii