Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este ziua de naștere a lui Ștefan Petcu, simbol al FC Farul și al fotbalului constănțean

ro

17 Mar, 2020 14:26 5351 Marime text
Fostul mare fotbalist Ștefan Petcu, una dintre legendele FC Farul și ale fotbalului constănțean, își serbează astăzi ziua de naștere.

„Magicianul“ de pe gazon a împlinit 63 de ani.

Este unul dintre jucătorii de legendă ai clubului și un simbol al fotbalului constănțean! Astăzi împlinește 63 de ani și îi urăm multă sănătate și bucurie! La Mulți Ani, Ștefan Petcu!, este mesajul FC Farul Constanța.


Ştefan Petcu a jucat timp de 12 ani la FC Farul, debutând la echipa mare la 17 ani, după ce începusese fotbalul la clubul constănţean.

La Farul a susţinut 214 meciuri (140 în prima ligă, 74 în a doua) şi a înscris de 54 de ori (24-30).

Petcu a jucat şi la Steaua, timp de doi ani şi jumătate. Cu echipa bucureşteană a cucerit campionatul şi Cupa României şi a evoluat în Cupa Cupelor, începând în lotul „viteziştilor“ sezonul şi campania 1985/1986, care s-a încheiat prin câştigarea Cupei Campionilor Europeni.

Ca antrenor, este campion naţional cu juniorii Farului şi multiplu medaliat cu cei ai Farului şi ai Viitorului. A pregătit, ca antrenor principal, şi echipa mare a FC Farul.

Pe 18 martie 2008, preşedintele de atunci al României, Traian Băsescu, i-a acordat lui Petcu Ordinul „Meritul Sportiv“ în clasa a II-a, „în semn de apreciere deosebită pentru câştigarea, de către echipa de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, a Cupei Campionilor Europeni din anul 1986 de la Sevilla şi pentru întreaga activitate pusă în slujba sportului“.

Citește și:

„Toată lumea ştie, Fane meserie!” Tribuna îl adula La 15 ani, Ştefan Petcu lucra mecanic la ITC pentru a putea ajunge la antrenamentele Farului (galerie foto)

Veteranii s-au reunit la Constanţa sub semnul „Respectului“ Amintiri din vremurile de aur cu fostele glorii ale Farului (galerie foto)

Sursa foto: ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii