Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

VIDEO Accident mortal la Kogălniceanu! Un militar și un civil, trimiși în judecată! Începe procesul

ro

24 Nov, 2022 14:38 2455 Marime text


Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a două persoane (un militar și un civil) pentru ucidere din culpă.  

Accidentul a avut loc în localitatea Mihail Kogălniceanu,  în iulie 2019.
 
Recent, Tribunalul Constanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti privindu-i pe cei doi inculpaţi.
 
Militarul este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influienţa alcoolului sau altor substanţe.
 
Celălalt inculpat – o femeie – este suspectată de săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
Tribunalul a  dispus începerea judecăţii cauzei privindu-i pe inculpaţi.
 
Decizia nu este una definitivă.
 
Conform poliţiştilor, în iulie 2019, o femeie, de 53 ani, a condus un autoturism, pe DN 2A,  în localitatea Mihail Kogălniceanu, dinspre Harşova către Constanţa, ar fi intrat în parcarea unei societăţi, după care ar fi virat la stânga pentru a reintra în drumul național, cu intenţia de a efectua manevra de întoarcere, moment în care ar fi intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un barbat, de 29 ani, care conducea un  autoturism pe DN 2A, dinspre Harşova către Constanţa.
 
În urma coliziunii  primul autoturism a fost proiectat către dreapta, în afara părţii carosabile, unde a surprins şi accidentat mortal o femeie, de 55 ani, care se afla în afara părţii carosabile pe partea stanga a sensului de mers Harşova catre Constanţa.
 
În urma accidentului rutier a rezultat decesul la faţa locului al pietonului şi vătămarea corporală gravă a conducătoarei auto.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drug-test, rezultatul fiind pozitiv (cannabis).

Foto cu sol ilustrativ.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii