Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un comisar șef din Poliția Transporturi Constanța a recunoscut tot la DNA

ro

02 Aug, 2022 14:45 3491 Marime text


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a inculpaților:

Dudnic Carolina, la data faptelor comisar șef de poliție în cadrul în cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de: permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, acces ilegal la sistem informatic,

Persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de: instigare la folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permitere accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, - instigare la acces ilegal la sistem informatic.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 27 iulie 2020, inculpata Dudnic Carolina, în calitatea menționată mai sus, la instigarea celuilalt inculpat, ar fi accesat fără drept baza informatizată de date privind evidența persoanelor din cadrul MAI și i-ar fi transmis acestuia datele de identificare ale unui om de afaceri.

În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv un an închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.

Se pare că celălalt acord de recunoaștere este încheiat cu Corneliu Octavian Tănase, fost șef al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa.   





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii