Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare în dosarul lui Nicolae Tutungiu (DOCUMENT)

ro

09 Dec, 2022 00:00 1818 Marime text
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Magistrații Tribunalului Constanța au amânat pentru data de 20 decembrie 2022 pronunțarea în dosarul în care Nicolae Tutungiu este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal de evaziune fiscală.
 
Dosarul cu indicativul 6294/118/2022 a fost analizat de judecători, care au anunțat că pronunțarea unei soluții va avea loc spre finele lunii.
 
Contactat telefonic, Nicolae Tutungiu, membru supleant în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal Medgidia, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că nu dorește să facă niciun comentariu.
 
„Nu comentez nimic pe marginea acestei spețe“, a spus acesta.
 
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Nicolae Tutungiu este acuzat că, în perioada februarie 2014-octombrie 2015, în calitate de administrator în fapt și împuternicit al unei societăți comerciale, „nu ar fi evidențiat, în tot sau în parte, în actele contabile și în declarațiile fiscale, operațiunile comerciale efectuate (...), cauzând bugetului general al statului un prejudiciu în cuantum total de 19.902 lei, compus din TVA de plată în sumă de 17.990 lei și impozit pe veniturile microîntreprinderilor în sumă de 1.912 lei“.
 
Au mai consemnat procurorii faptul că „în contextul în care inculpatul a achitat integral prejudiciul efectiv cauzat bugetului de stat, în sumă de 19.902 lei, fără a achita majorarea de 20% din prejudiciu sau obligaţiile accesorii, pedeapsa aplicabilă acestuia este strict amenda penală, raportat la disp. art. 10 alin. 1 teza a II-a din Legea nr. 241/2005“.
 
Rechizitoriul poate fi accesat în Secțiunea Document.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, ea va putea fi atacată la instanța de control, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Declarații de avere
Nicolae Tutungiu, membru supleant în CA al Spitalului Municipal Medgidia, nu deține terenuri, apartamente sau autoturisme (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii