Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tentativă de omor la Oltina. Doi bărbați au fost reținuți

ro

28 Aug, 2020 17:04 1674 Marime text
  • Potrivit anchetatorilor, suspecții reţinuţi, „împreună cu alţi participanţi care se sustrag de la investigaţii, le-au agresat pe cel puţin două persoane vătămate, prin aplicarea de lovituri repetate cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente (bastoane telescopice metalice)“


Doi bărbați au fost reținuți de procurorii constănțeni pentru tentativă de omor, în urma unei altercații produse în comuna constănțeană Oltina în data de 22 august.

Iată comunicatul oficial remis de Parchetul Tribunalului Constanța cu privire la acest caz:

     Prin ordonanţa din data de 27 august 2020 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii C.V. şi C.F., precum şi reţinerea acestora pe timp de câte 24 de ore, pentru săvârşirea unei tentative la infracţiunea de omor. Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, pe fondul unei situaţii conflictuale şi al consumului de băuturi alcoolice, la data de 22 august 2020.

În jurul orelor 22:00, în cursul unei altercaţii ce s-a produs între membrii a două familii din comuna Oltina, judeţul Constanţa, inculpaţii reţinuţi, împreună cu alţi participanţi care se sustrag de la investigaţii, le-au agresat pe cel puţin două persoane vătămate, prin aplicarea de lovituri repetate cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente (bastoane telescopice metalice), astfel încât una dintre victimele agresiunii a suferit grave leziuni cranio-cerebrale, care i-au pus viaţa în primejdie, prin şoc hemoragic, iar cealaltă victimă leziuni uşoare.

        În cursul zilei curente procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă faţă de cei doi inculpaţi reţinuţi, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

        Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Arhiva ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii