Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Bulevard SA, în atenţia Tribunalului Constanţa. Ce a decis instanţa

ro

25 Dec, 2018 00:00 3341 Marime text
Tribunalul Constanţa a luat o nouă decizie în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost condamnat în primă instanţă la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare. Tot în prezenta cauză, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, fost reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, a luat doi ani şi 11 luni închisoare cu suspendare.
 
Recent, Tribunalul Constanţa a menţinut măsura preventivă a suspendării procedurii de lichidare dispusă faţă de inculpata SC Bulevard SA, pentru o perioadă de 60 de zile, urmând ca verificarea legalităţii şi temeiniciei măsurii preventive să se realizeze până la data de 17 februarie 2019. Decizia Tribunalului Constanţa nu a fost definitivă.
 
Pe data de 16 mai, Tribunalul Constanţa a decis condamnarea lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare. Instanţa a dispus achitarea lui Mazăre pentru „săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 în referire la art. 297 alin.1 C.p. (fapta privind predarea a două terenuri situate pe strada I.L. Caragiale, zona bl. L53A - L94 către proprietarul lor Greavu Sorin Constantin)“, în baza art. 396 alin. 5 în ref. la art. 16 alin. 1 lit. b teza întâi C.p.p. şi la Decizia nr. 405/2016 a Curţii Constituţionale.
 
Tot în prezenta cauză, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, fost reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, a luat doi ani şi 11 luni închisoare cu suspendare
 
SC Bulevard SA a fost condamnată la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 250.000 lei. „Aplică inculpatei SC Bulevard SA pedeapsa complementară a suspendării activităţii pe timp de 3 luni şi pedeapsa complementară a interzicerii pe timp de un an, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe, a dreptului de a participa, direct sau indirect, la procedurile pentru atribuirea contractelor de achiziţii publice prevăzute de lege“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Tribunalului Constanţa din 16 mai a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa. Până în prezent, nu a fost stabilit primul termen.
 
Citeşte şi:
 
Ce a trimis fostul edil Tribunalului Constanţa Radu Mazăre, prima reacţie oficială după condamnarea cu executare în primă instanţă
 
Scurt pe doi! Cum s-a ales Radu Mazăre cu şase ani şi şase luni de închisoare cu executare. A „bifat“ şi o achitare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii