Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a desființat completul care judeca procesul pentru terenul vilei în care a stat Mazăre

ro

12 Jan, 2023 00:00 8010 Marime text
  • Este vorba despre dosarul cu indicativul 2510/118/2021.
  • Cazul a fost deschis în 2021 de către Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac, în contradictoriul cu Paraschiva Barbu, APV Media Turism, Nisipuri SRL, dar și cu Alina Dominique Georgiana Cocăneanu, moștenitoarea lui Ioan Dumitru Constantin Cocăneanu.
  • Procesul a fost amânat pentru 8 mai 2023, ca urmare a desființării completului de judecată.
Procesul vizând contractele de vânzare în legătură cu terenuldin zona locuinței în care stătea fostul primar Radu Mazăre, Vila Marina din Mamaia, a fost amânat pentru luna mai a acestui an!
 
Dosarul trebuia să fie analizat de instanța civilă ieri, 11 ianuarie 2023, însă Tribunalul Constanța a transmis că nu va avea loc ședința de judecată a completului F5, urmare a desființării acestuia, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 8 mai 2023.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 2510/118/2021, deschis în 2021 de către Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac, în contradictoriul cu Paraschiva Barbu, APV Media Turism, Nisipuri SRL, dar și cu Alina Dominique Georgiana Cocăneanu, moștenitoarea lui Ioan Dumitru Constantin Cocăneanu.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de anulare a unui act.
 
Cerere de anulare a unor acte
 
Așa cum precizam în edițiile anterioare, Biroul de Presă al Primăriei Constanța a declarat pentru ZIUA de Constanța, cu o ocazie anterioară, că, în proces, se solicită „constatarea nulității absolute a Contractului de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 257/29.01.2003 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Cocăneanu Constantin Ioan Dumitru și Barbu Paraschiva“.
  
Actualul primar a solicitat și „constatarea nulității absolute totale sau, după caz parțiale, a Contractului de Vânzare Cumpărare Autentificat sub nr. 1502/19.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Barbu Paraschiva și Nisipuri SA, actual Nisipuri SRL (mai puțin suprafața ce a făcut obiectul Contractului de Schimb nr. 930/2003)“.
 
Potrivit acțiunii depuse la instanță, se mai cere „constatarea nulității absolute totale sau, după caz  parțiale, a Contractului de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1531/23.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Barbu Paraschiva și APV Media SRL (mai puțin suprafața ce a făcut obiectul contractului de schimb nr.930/2003)“.
 
Nu în ultimul rând, municipalitatea a mai cerut și „obligarea pârâtelor APV Media SRL si Nisipuri SRL să lase subscrisei în deplină proprietate şi posesie terenul în suprafață de 489,99 mp, ce face parte din terenurile cumpărate prin Contractul de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1502/19.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan și Contractul de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1531/23.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel“.
 
De asemenea, s-a solicitat și „rectificarea cărților funciare aferente terenurilor de mai sus, în sensul radierii pârâților din cărțile funciare și intabularea dreptului de proprietate al UAT Municipiul Constanţa pentru:
 
-        Teren situat în Loc. Mamaia, Zona Căpitănie- Vila Marina – CF nou 216493, cad 325/2.
-        teren din Loc. Mamaia, Zona Căpitănie- Vila Marina – CF nou 216486, cad 325/1“.
 
S-au mai solicitat, totodată, și cheltuielile de judecată.
 
Amintim, terenul se află printre suprafețele despre care Curtea Supremă a stabilit că urmează să se întoarcă în domeniul public ori privat al municipiului Constanța, ori al Statului Român, în urma Dosarului Retrocedărilor din Constanța.
 
În Dosarul Retrocedărilor, fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de detenție în legătură cu retrocedarea mai multor suprafețe de teren din Constanța și Mamaia.
 
La rândul lor, numele Paraschivei Barbu, al lui Constantin Ioan Dumitru Cocăeanu, al APV Media și al Nisipuri se leagă tot de Dosarul Retrocedărilor din Constanța, în care Mazăre a fost condamnat la închisoare, iar Paraschiva Barbu la trei ani cu suspendare sub supraveghere.
 
Surse documentare: Portalul Instanțelor de Judecată, Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Constanța, Înalta Curte de Casație și Justiție a României, www.termene.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Oficial!
O celebră firmă din dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în insolvență!

 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii