Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul care a instrumentat Dosarul Retrocedărilor din Constanța se pensionează

ro

21 Nov, 2022 00:00 2213 Marime text
  • În cazul în care va fi admisă, cererea va fi trimisă de către CSM Președintelui României, pentru semnarea decretului privind eliberarea din funcție a procurorului, ca urmare a pensionării.
Magistratul Doru Florin Țuluș, cel care a semnat, în calitate de procuror șef secție DNA, rechizitoriul întocmit de anchetatori în cazul cunoscut generic drept Dosarul Retrocedărilor din Constanța, se pensionează!
 
Procurorul a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, urmând ca solicitarea sa să fie analizată de către Secția pentru Procurori a CSM în ședința de mâine, 22 noiembrie 2022.
 
În cazul în care va fi admisă, cererea va fi trimisă de către CSM Președintelui României, pentru semnarea decretului privind eliberarea din funcție a procurorului, ca urmare a pensionării.
 
Amintim, în luna iulie 2022, Secția pentru Procurori a CSM a decis amânarea discuțiilor privind numirea magistratului Doru Florin Țuluș la noua structură pentru anchetarea judecătorilor și a procurorilor.
 
În prezent, Doru Florin Țuluș își desfășoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Amintim, magistratul Țuluș era procurorul șef al Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție din cadrul DNA și, în această calitate, a semnat rechizitoriul în dosarul 29/P/2005 - cauză penală cunoscută generic drept Dosarul Retrocedărilor.
 
Prin rechizitoriul semnat, în urma verificării temeiniciei și legalității celor sesizate, de către magistratul Doru Florin Țuluș, fostul primar Radu Mazăre, alături de mai multe persoane, au fost deferite instanței, sub acuzații de ilegalități în legătură cu retrocedarea mai multor terenuri din Constanța și Mamaia.
 
În acest dosar, la începutul anului 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat decizia definitivă de condamnare a suspecților.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
În faţa cui s-a explicat edilul de la Constanţa. Şi de ce
Anchetatorii lui Mazăre

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii